to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:24 | 25.07.2015

Διεθνή

Αυστραλία: Συνελήφθη νοσοκόμος για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος

Ο άνδρας ονομάζεται Άνταμ Μπρούκμαν, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη. Ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι ένας 39χρονος Αυστραλός συνελήφθη με την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ τη νύχτα λόγω της «καταγγελθείσας ανάμιξής του στη σύρραξη στη Συρία»


Ενώπιον δικαστηρίου στο Σίδνεϊ οδηγείται Αυστραλός νοσοκόμος που κατηγορείται ότι παρείχε υποστήριξη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας , ανακοίνωσε η αυστραλιανή αστυνομία.

Ο άνδρας ονομάζεται Άνταμ Μπρούκμαν, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη. Ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι ένας 39χρονος Αυστραλός συνελήφθη με την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ τη νύχτα λόγω της «καταγγελθείσας ανάμιξής του στη σύρραξη στη Συρία».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι το πρόσωπο που συνελήφθη είναι ο Μπρούκμαν, πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος έχει υποστηρίξει σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Αυστραλίας ότι πήγε στη Συρία στο πλαίσιο μιας ανθρωπιστικής αποστολής κι αναγκάστηκε να ενταχθεί στην τζιχαντιστική οργάνωση αφού τραυματίστηκε.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν διευκρινίζει τις κατηγορίες σε βάρος του, πάντως αναφέρει ότι μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μελβούρνης θέλουν να μεταχθεί εκεί.

«Ο άνδρας παραδόθηκε οικειοθελώς σε Τούρκους αξιωματούχους στην Τουρκία την Τρίτη 21η Ιουλίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Η επιστροφή του στην Αυστραλία έγινε κατόπιν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην αυστραλιανή κυβέρνηση και διεθνείς υπηρεσίες, κατά την ίδια πηγή.

Η Αυστραλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο επιθέσεων από ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους, πιθανόν μετά την επιστροφή τους από τη Μέση Ανατολή.

Έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού σε «υψηλό», ενώ η αστυνομία έχει κάνει μια σειρά εφόδων σε μεγάλες πόλεις.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ έχει δηλώσει πως τουλάχιστον 70 Αυστραλοί πολεμούν στο Ιράκ και στη Συρία στις τάξεις των τζιχαντιστών, με την υποστήριξη περίπου 100 προσώπων στην Αυστραλία που τους παρέχουν «διευκολύνσεις».

Ο Άμποτ έχει προωθήσει μια σειρά σκληρών μέτρων στο πεδίο της εθνικής ασφάλειας τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας τα μέσα και τις δυνατότητας των υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ προτείνει να αφαιρείται η αυστραλιανή υπηκοότητα από πολίτες με διπλή υπηκοότητα που κατηγορούνται για τζιχαντιστική δράση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)