to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 18.07.2015

Διεθνή

Αυστραλία: Συγκρούσεις σε διαδήλωση ακροδεξιών (βίντεο)

Αντιρατσιστές ακτιβιστές αποπειράθηκαν να εμποδίσουν τους εθνικιστές να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με σύνθημα "Να πάρουμε πίσω την Αυστραλία".


Μερικές εκατοντάδες αυστραλοί εθνικιστές και αντιρατσιστές ακτιβιστές συγκρούσθηκαν σήμερα με την αστυνομία στη Μελβούρνη. Η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού προσπαθώντας να κρατήσει τις δύο πλευρές μακριά τη μία από την άλλη, αφού αντιρατσιστές ακτιβιστές αποπειράθηκαν να εμποδίσουν τους εθνικιστές να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με σύνθημα "Να πάρουμε πίσω την Αυστραλία".

Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είχε κερδίσει τις εκλογές του 2013 με μια προεκλογική εκστρατεία κατά την οποία πρότεινε να εμποδίζεται η πρόσβαση στη χώρα των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Αυστραλία με σκάφη.

Περίπου 450 αστυνομικοί είχαν πάρει θέσεις έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί σε παρόμοια συγκέντρωση νωρίτερα φέτος και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού προσπαθώντας να κρατήσουν τις δύο πλευρές μακριά τη μία από την άλλη.

Η αστυνομία στη Μελβούρνη ανακοίνωσε πως έγιναν τέσσερις συλλήψεις. Σε μια παρόμοια συγκέντρωση στην Αδελαΐδα, η αστυνομία έκανε μία σύλληψη, έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματίες.

Τουλάχιστον δώδεκα συγκεντρώσεις με το σύνθημα "Να πάρουμε πίσω την Αυστραλία" έχουν προγραμματισθεί για αύριο, Κυριακή, σε όλη τη χώρα. Σε μία απ' αυτές, στην πολιτεία Κουίνσλαντ, θα μιλήσει ένα μέλος της κυβέρνησης του Άμποτ.

Ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος Τζορτζ Κρίστενσεν έγραψε στη σελίδα του στο Facebook πως θέλει "να στηρίξει τους ανθρώπους που επιδιώκουν να υπερασπισθούν τον αυστραλιανό τρόπο ζωής μας, την κουλτούρα μας και τις ελευθερίες μας από την απειλή του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)