to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 05.10.2014

Διεθνή

Αυστραλία: Αναστέλλονται οι έρανοι "μόνο για Έλληνες" της Χρυσής Αυγής

Οι χυσαυγίτες στην Αυστραλία έκαναν γνωστό ότι ανέστειλαν τη διεξαγωγή εράνου, λόγω της αντίδρασης που προκλήθηκε έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων.



Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο «Guardian» της Αυστραλίας σε δημοσίευμά του έκανε λόγο για φιλανθρωπίες που ουδείς μπορεί να ελέγξει από το αυστραλιανό τμήμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο συλλέγει χρήματα και τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια αποστέλλει στην Ελλάδα μόνο σε Έλληνες.

Η εφημερίδα αναφερόταν στη δράση της οργάνωσης, η οποία υποστηρίζεται από την φιλανθρωπική οργάνωση «Βοηθάμε την Ελλάδα», που εδρεύει στη Μελβούρνη, και η οποία μάλιστα δραστηριοποιείται έντονα στο Facebook.

Αμέσως μετά το δημοσίευμα του «Guardian», αλλά και άλλου στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος», η ιστοσελίδα της οργάνωσης «Βοηθάμε την Ελλάδα» «κατέβασε» της σελίδα της από το Facebook και λίγο αργότερα ο Ιγνάτιος Γαβριηλίδης από το Σύδνεϊ, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, δήλωνε στην SBS ότι σταμάτησε και η συγκέντρωση χρημάτων.


Οι αυστραλιανές Αρχές δέχθηκαν, πάντως, εισηγήσεις από φορείς της ομογένειας να ερευνήσουν την ερανική δραστηριότητα στην Αυστραλία τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και της οργάνωσης «Βοηθάμε την Ελλάδα».

«Τέτοια οργάνωση δεν υπάρχει πουθενά εγγεγραμμένη» σχολίασε η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτών της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτώριας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής έρευνας, την οποία ζήτησε ο βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος, πρώην υπουργός Πολυπολιτισμού, Κ. Κότσιρας.

Απαντώντας, μέσω SBS, ο Ιγ. Γαβριηλίδης αναφέρθηκε στον βουλευτή υβριστικά, ενώ τον προειδοποίησε ότι «στο μέλλον μπορεί να διωχθεί στην Ελλάδα». 

Για να πάρει την απάντηση του κ. Κότσιρα ότι δεν τον φοβίζουν οι απειλές. «Η συντριπτική πλειονότητα των ομογενών είναι κατά της Χρυσής Αυγής. Μετανάστες οι ίδιοι, ήρθαν από μια χώρα που υπέφερε τα πάνδεινα από τους Ναζί. Δεν μπορούσαν να είναι διαφορετικά. 

Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την κρίση στην Ελλάδα για πολιτικούς λόγους. Εδώ θα πρέπει να μάθουμε που πήγαν τα χρήματα των ομογενών» είπε ο κ. Κότσιρας και κοινοποίησε ότι, λόγω των αντιδράσεων, αναστέλλεται η επίσκεψη δυο ευρωβουλευτών της ΧΑ, που επρόκειτο να γίνει στην Αυστραλία «για ενημέρωση και συγκέντρωση χρημάτων» σημείωσε ο ομογενής βουλευτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)