to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:33 | 01.02.2023

Πολιτική

Αυστηρά μέτρα στις Big Tech, ενίσχυση στα μικρά και ανεξάρτητα ΜΜΕ, ζητάει ο Στ. Κούλογλου

Είναι σημαντικό ότι το Ευρωκοινοβούλιο συμφωνεί σε πιο αυστηρούς όρους λειτουργίας των μεγάλων πλατφορμών του διαδικτύου καθώς αυτές «θέλουν να μονοπωλούν την πληροφορία και την διαφήμιση στο διαδίκτυο και να αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως αριθμούς, ως χρήματα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Είναι σημαντικό ότι το Ευρωκοινοβούλιο συμφωνεί σε πιο αυστηρούς όρους λειτουργίας των μεγάλων πλατφορμών του διαδικτύου καθώς αυτές «θέλουν να μονοπωλούν την πληροφορία και την διαφήμιση στο διαδίκτυο και να αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως αριθμούς, ως χρήματα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση σχεδίου κανονισμού για διαφάνεια στις πολιτικές διαφημίσεις, του οποίου είναι σκιώδης εισηγητής για την ευρωομάδα της Αριστεράς.

Το σχέδιο κανονισμού αυστηροποιεί το καθεστώς δραστηριότητας για τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες με σκοπό οι εκλογικές διαδικασίες να είναι πιο διαφανείς και λιγότερο ευάλωτες σε εξωτερικές παρεμβάσεις.

Ωστόσο, παρά το θετικό της συμφωνίας, που επετεύχθη παρά τις αντιρρήσεις της πιο συντηρητικής πτέρυγας του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και τις αντιδράσεις των μεγάλων ψηφιακών πλατφορμών, ο Στ. Κούλογλου επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα: «Να ενισχύσουμε τα μικρά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης σε κάθε χώρα, να αντέξουν τον ανταγωνισμό από τις μεγάλες πλατφόρμες, ώστε να προβάλουν διαφανώς, δημοκρατικά και ως ακριβώς έχουν τις πολιτικές πλατφόρμες των κομμάτων ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται και να ψηφίζουν ελεύθερα».


Ολόκληρη η παρέμβαση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου:

Είναι πολύ θετικό ότι καταφέραμε να έχουμε συμφωνία πάνω σε αυτό το σχέδιο κανονισμού παρά τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις της πιο συντηρητικής πτέρυγας του Σώματος. Είναι, μάλιστα, πολύ σημαντικό ότι επιτεύχθηκε αυτή η συμφωνία παρά τις αντιδράσεις των μεγάλων πλατφορμών, που θέλουν να μονοπωλούν την πληροφορία και την διαφήμιση στο διαδίκτυο· που θέλουν να αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως αριθμούς, ως χρήματα, και όχι σαν πραγματικούς πολίτες που μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους.

Δεν φτάνουν, όμως, αυτά. Πρέπει να πάρουμε κι άλλα θετικά μέτρα: Να ενισχύσουμε τα μικρά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης σε κάθε χώρα, να αντέξουν τον ανταγωνισμό από τις μεγάλες πλατφόρμες, ώστε να προβάλουν διαφανώς, δημοκρατικά, και ως ακριβώς έχουν τις πολιτικές πλατφόρμες των κομμάτων ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται και να ψηφίζουν ελεύθερα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)