to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 14.11.2018

Κοινωνία

Απεργιακά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ενημέρωση)

Πορεία πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε κηρύξει για σήμερα, ενώ συγκέντρωση και πορεία μέχρι τη Βουλή πραγματοποίησαν συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία


(φωτογραφία: Μάριος Λώλος)

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε κηρύξει για σήμερα. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

φωτ. από Naftemporiki.gr

 
«Σήμερα απεργούμε με κύρια αιτήματά μας, το θέμα του ξεπαγώματος του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο όπως ξέρετε τα τελευταία 8 χρόνια είναι καθηλωμένο με αποτέλεσμα οι απώλειες να έχουν φτάσει στο 40%. Δεύτερον το θέμα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού το οποίο όπως ξέρετε έχει καταργηθεί το 2012 αντισυνταγματικά, όπως έχει αποφασίσει το ΣτΕ. Τρίτον το θέμα της κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου, όπου υπάρχει η κατάφωρη αδικία μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων, όπου οι νέοι συνταξιούχοι από το Μάιο του 2016 και μετά βγαίνουν με 30% λιγότερη σύνταξη σε σχέση με τους παλιούς ενώ έχουν τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και τις ίδιες εισφορές. Τέταρτον, το θέμα των προσλήψεων και της υποστελέχωσης του δημοσίου που φτάνει περίπου στο 40%», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας.

 
Παράλληλα συγκέντρωση και πορεία  μέχρι τη Βουλή πραγματοποίησαν συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.
 
«Οι σημερινές κινητοποιήσεις θα δώσουν τη σκυτάλη στην πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη και στη δραστηριότητα που συνεχίζεται καθημερινά για την προετοιμασία και την επιτυχία της από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που προτάσσουν το σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων", επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας της ΑΔΕΔΥ ομάδα περίπου 30 ατόμων κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ στην οδό Γενναδίου, εκτόξευσε αυγά εναντίον της κεντρικής εισόδου και έγραψε και συνθήματα όπως «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».(εδώ η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ).

Η απεργία αυτή εντάσσεται στο «κύμα» των απεργιακών συλλαλητηρίων του Νοεμβρίου, το οποίο θα κορυφωθεί στις 28 του μήνα με την πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό τομέα (διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα του Left.gr). 

Ομόνοια - φωτ. από 902.gr

 

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ για άντρα της ασφάλειας που τράβηξε όπλο - τι απαντά η ΓΑΔΑ

Σε καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων ότι «σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους», απάντησε η ΓΑΔΑ, διαψεύδοντας το περιστατικό. Κατά τη ΓΑΔΑ, μία ομάδα ατόμων έριξε τους τσίγκους σε οικοδομή στη συμβολή των οδών Ομήρου και Ακαδημίας και εισήλθε στο εσωτερικό της, όπως εξήγησαν αργότερα στους αστυνομικούς για να δουν αν υπήρχαν τυχόν απεργοσπάστες στο εργοτάξιο (...) Στο σημείο μετέβηκε κλιμάκιο της Άμεσης Δράσης και άντρες της Ασφάλειας και εκεί σημειώθηκε μια μικρής έκτασης ένταση με τους διαδηλωτές. Όταν αποσαφηνίστηκε μεταξύ τους ποιος ήταν τι και τι σκοπό είχαν εκεί, το επεισόδιο έληξε και άπαντες αποχώρησαν. Σε καμία περίπτωση τονίζουν στην Αστυνομία δεν σημειώθηκε απειλή έναντι κανενός με χρήση οπλισμού.

Το περιστατικό καταδικάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (αναλυτικά εδώ)

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δεν έχουμε σχέση με τα συνθήματα στην είσοδο της ΚΕΔΕ

Η αναφορά ενός εργαζόμενου στην ΚΕΔΕ προς τα ΜΜΕ ότι εκείνοι που πέταξαν αυγά και έγραψαν συνθήματα ήταν με πανό της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκάλεσε μπαράζ ανακοινώσεων από ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΕ

Έτσι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ με δελτίο Τύπου διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη και συμμετοχή στο περιστατικό, δηλώνοντας επιπλέον ότι καταδικάζει την ενέργεια.

Σε δελτίο του γραφείο Τύπου σημειώνεται επίσης πως «η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει το θάρρος και αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων και δράσεών της, οι οποίες πάντοτε σχετίζονται με την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων και δεν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες... Άλλοι είναι αυτοί που επιζητούν αποδιοπομπαίους τράγους και στήνουν προβοκάτσιες», καταλήγει.

Η ΚΕΔΕ, σε ανακοίνωσή της αργότερα, αφού «καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε σήμερα στα γραφεία της» «εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές ακραίων στοιχείων σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στους Δήμους».

Τέσσερις συγκεντρώσεις και τρεις πορείες στη Θεσσαλονίκη

 

Αναλυτικότερα, στις 10 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ, μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημοτικές επιχειρήσεις του Ν. Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου, με κεντρικό σύνθημα "μπροστά οι δικές μας ανάγκες" και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία. Στην οδό Αριστοτέλους, ενσωματώθηκαν στην πορεία και μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων που είχαν νωρίτερα συγκεντρωθεί εκεί. Ο διαδηλωτές έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο Διοικητήριο (υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης).

2poreia pame

Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι- μέλη της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια επίσης πραγματοποίησαν πορεία. Οι δύο πορείες, του ΠΑΜΕ και της ΕΔΟΘ, συναντήθηκαν μπροστά στο ΥΜΑ-Θ.

Βασικά αιτήματα για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο είναι μεταξύ άλλων τα εξής: αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου και των ελαστικών μορφών εργασίας και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

"Η βασική συζήτηση είναι η συλλογική διεκδίκηση για να επιστραφούν αυτά που χάθηκαν τα χρόνια των μνημονίων" ανέφερε μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος του γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και της γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης. "Μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και επιστρέφουμε στην κανονικότητα είναι κομβικό να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτό εξειδικεύεται στην επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι έχασαν έως και το 40% του εισοδήματός τους τα χρόνια της κρίσης" υποστήριξε ο κ. Κουρμούλης.

Τις μεγάλες απώλειες στο εισόδημα υπογράμμισε και ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Ανδρέας Γιακουμής, "έχουν μειωθεί δραματικά οι μισθοί έχει παγώσει κάθε μισθολογική εξέλιξη, διεκδικούμε να μην οδηγηθεί ο κόσμος στα δικαστήρια αλλά με πολιτική απόφαση να λυθεί το ζήτημα" σχολίασε και συμπλήρωσε ότι πρέπει "η αξιολόγηση να μην είναι τιμωρητική αλλά να ταυτιστεί με την επιμόρφωση, όπου υστερούμε οι δημόσιοι υπάλληλοι, ώστε να γίνουμε καλύτεροι". Ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ επισήμανε ακόμη ότι "δεν πρέπει καταργηθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά στους χώρους της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιθέτως να επεκταθούν σε ευαίσθητους κλάδους.

 
2poreia kamara
 
H πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων από την Καμάρα
 

Την ίδια ώρα, στην Καμάρα, είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι πρωτοβάθμιων σωματείων του δημοσίου και άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, οι οποίοι κατέληξαν με πορεία μέσα από κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης επίσης στο ΥΜΑΘ, λίγο αργότερα.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ μετά τη σημερινή συγκέντρωση

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Σήμερα, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή. Στο επίκεντρο των αιτημάτων της κινητοποίησης ήταν η σταδιακή αποκατάσταση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων, η κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις.

Με βάση τα στοιχεία στα χρόνια των μνημονίων οι αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο έχουν συρρικνωθεί έως και 40%. Την ίδια στιγμή η υποστελέχωση στα Υπουργεία αγγίζει το 20% με 40%, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να παρατηρούνται στους ευαίσθητους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, των ασφαλιστικών Ταμείων και των κοινωνικών δομών.

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό οι νέοι συνταξιούχοι (μετά τον Μάιο του 2016) βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικές απώλειες. Ειδικότερα οι περικοπές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το Ν. 4387/2016 ξεκινούν από 7% για ΥΕ κατηγορία με 20 χρόνια ασφάλισης και κορυφώνεται στο 35% για ΠΕ κατηγορία με 40 χρόνια ασφάλισης.

Μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση ο Πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γιάννης Πάιδας, επεσήμανε πως «οι Δημόσιοι Υπάλληλοι διεκδικούν ξεπάγωμα του μισθολογίου, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του Δημοσίου». Παράλληλα υπογράμμισε πως «το επόμενο διάστημα σε συνεννόηση και με άλλους κοινωνικούς φορείς θα υπάρξει συντονισμός της δράσης, ώστε να διεκδικηθεί η σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια των μνημονίων».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί :

1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

3. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός των εργαζομένων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

5. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

6. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής. Η αξιολόγηση να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη μόνο για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο, με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, που θα τοποθετούν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

7. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

8. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. Μείωση κατά 50% των ληστρικών επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που υπερβαίνουν το 5% όταν στις τράπεζες είναι το μισό, ενώ οι δόσεις είναι εξασφαλισμένες καθώς παρακρατούνται από τον μισθό και τη σύνταξη.

9. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.

10. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

* * *

Τα καλέσματα στις συγκεντρώσεις:

H ΟΛΜΕ συμμετέχει στην απεργία διεκδικώντας μεταξύ άλλων την «προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας, υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης».

Στην απεργία θα συμμετάσχουν γιατροί και νοσηλευτές στις δημόσιες δομές Υγείας, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας:

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους γιατρούς «να μην κάνουν βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και από την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους».

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας «να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς, διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών».

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία (Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλαδας - ΟΣΝΙΕ), καλώντας σε συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» στο Φάληρο, με αιχμή την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Παράλληλα, σε 24ωρη πανοικοδομική απεργία καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με συγκέντρωση 10:30 στην πλατεία Κάνιγγος, στο κέντρο της Αθήνας.

Συνολικά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Ομόνοια ενώ, στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ορίστηκε για τις 10:00 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

Στη συγκέντρωση της πλατείας Κάνιγγος καλεί και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ενώ στην απεργία συμμετέχουν επίσης και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα.  Κινητοποίηση διοργανώνει και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής (επίσης προσκείμενο στο ΠΑΜΕ), με στάση εργασίας (2.00 μ.μ. - 5.00 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 3.00 μ.μ.

Στις 11.00 το πρωί στα Προπύλαια καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό, καταγγέλλοντας ως διασπαστική και υπονομευτική την απεργία της ΓΣΕΕ στις 28 Νοεμβρίου. Στη Θεσσαλονίκη, Πρωτοβάθμια Σωματεία καλούν στις 10 το πρωί στην Καμάρα ενώ, στις 11 το πρωί, μέλη της ΕΔΟΘ θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, «σε μια προσπάθεια αλλαγής των εργασιακών τους σχέσεων και προς αποτροπή του κινδύνου απώλειας κατοχυρωμένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων».

Παράλληλα, ο Σύλλογος Προσωπικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε σχετική ανακοίνωσή του, εκφράζει την αντίθεσή του «στην αλλαγή των εργασιακών του σχέσεων, στην περικοπή των δεδουλευμένων τους, στην αιφνίδια και αναίτια αύξηση του ωραρίου τους, στον αυθαίρετο χαρακτηρισμό των πράξεων διορισμού τους ως ανυπόστατων και στην απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους κεκτημένων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)