to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 24.06.2012

Κοινωνία

Αύριο στα λύκεια οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να αναρτηθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων στα λύκεια όλης της χώρας.



Από τη μία το μεσημέρι και μετά της Δευτέρας η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Β') θα λάβει τέλος, καθώς θα μάθουν τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα μπορούν, μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, η μηχανογραφική υπηρεσία του υπουργείου θα ολοκληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσοι έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις. Οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές Βεβαιώσεις Πρόσβασης. Επίσης, αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απολυτηρίων σε όλα τα ΓΕΛ.

Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β' θα αποσταλούν τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές Βεβαιώσεις Πρόσβασης.

Η προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β' και ΕΠΑΛ-Α' έχει ήδη αρχίσει ναα "τρέχει", λήγει δε στις 5-7-2012. Το μηχανογραφικό δελτίο θα υποβληθεί μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησαν οι υποψήφιου φέτος στο λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)