to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:14 | 07.12.2017

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν

Με σύνθημα «Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες», οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Ολοκληρώθηκε κατά τις 8 μ.μ. το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πολιτικές επιτροπές Κούρδων και Τούρκων, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου διαδήλωσαν ενάντια στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου.

Με σύνθημα "η αλληλεγγύη το όπλο των λαών" και "οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες" οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και έκαναν πορεία μέχρι τη Σταδίου, στο ύψος του αγάλματος Κολοκοτρώνη, όπου ήταν παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τη Βουλή.

"Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό και να αφήσει άμεσα ελεύθερους τους 9 αγωνιστές που προσήγαγε", ανέφεραν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καταγγέλλοντας τις συλλήψεις των 9 Κούρδων και Τούρκων και καταδικάζοντας την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Το πρωί μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν πραγματοποίησαν πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την σημερινή επίσκεψη Ερντογάν. Με συνθήματα «Λευτεριά στον Οτσαλάν» και «Ερντογάν δικτάτορα», διαμαρτυρήθηκαν για τις πράξεις του Τούρκου Προέδρου εναντίον του κουρδικού λαού.

Αρχικά, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, και κατέληξαν στα Προπύλαια, όπου έκαψαν μία αφίσα που απεικόνιζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν δεχόμαστε την επίσκεψη του Δικτάτορα Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν και το κόμμα του, το AKP, είναι αυτοί που έχουν κάνει σφαγές στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στον Κουρδικο Λαό. Είναι αυτός που εδώ και χρόνια κάνει σφαγές στο Κουρδιστάν, η επισκεψή του στην Ελλάδα που είναι η γενετειρα της Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτη» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος, μεταξύ, δήλωσε: «Καταγγέλλουμε τη δικτατορική παρουσία του Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν είναι ο μεγάλος σφαγέας των Κούρδων. Είναι το καθεστώς που έχει επιβάλλει τρομοκρατικές διώξεις στους δημοκράτες κι αγωνιστές της Τουρκίας. Είναι πρόκληση το γεγονός ότι ο Ερντογάν απέκλεισε πριν έρθει στην Ελλάδα να γίνουν μαζικές συλλήψεις και φυλακίσεις» (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ). Οι διαδηλωτές θα παραμείνουν στα Προπύλαια μέχρι την επόμενη συγκέντρωση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 18:00.

Τι αναφέρει αναλυτικά το κάλεσμα:

Σε σύσκεψη που έγινε στο Πολυτεχνείο, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ύστερα από κάλεσμα της Έπιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν", με συμμετοχή πολλών ελληνικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, αποφασίσαμε να καλέσουμε όλο το λαό την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή. Καταγγέλλουμε την επίσκεψη του Ερντογάν και, επίσης, τις συλλήψεις 9 Τούρκων αγωνιστών πολιτικών προσφύγων, που οι ελληνικές αρχές δίνουν "πεσκέσι" στον Eρντογάν.

Οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Αντίθετα, οι ελληνικές αρχές, αστυνομία και κυβέρνηση, διαπράττουν έγκλημα με τις αναίτιες συλλήψεις. Με παράνομες επιχειρήσεις και συλλήψεις, με βασανιστήρια και έκθεση αγωνιστών στους διώκτες τους με τη δημοσίευση φωτογραφιών τους.

Καλούμε τον λαό της Ελλάδας να υπερασπιστεί τους αγωνιστές από την Τουρκία και να εκφράσει την διεθνιστική αλληλεγγύη του απέναντι στις διώξεις των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους γιατί ο αγώνας των καταπιεσμένων λαών είναι κοινός.

Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό και να αφήσει άμεσα ελεύθερους τους 9 αγωνιστές που προσήγαγε με βασανιστήρια!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους

στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης οι πολιτικές οργανώσεις, τα εργατικά σχήματα και οι συλλογικότητες με αλφαβητική σειρά:

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α |Αριστερή Συσπείρωση, Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση - Δίκτυο Σπάρτακος

Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας

ΔΕΑ | Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

ΕΚΚ|Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

ΕΚΚΕ | Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας

ΚΕΔ | Avantgarde

ΚΚΕ (μ-λ) |Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό - λενινιστικό)

Κομμουνιστική Ανανέωση

Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα

Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας

ΝΑΡ |Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΟΚΔΕ | Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

ΣΕΚ | Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)