to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:15 | 12.12.2019

Πολιτισμός

Σήμερα, Πέμπτη 12/12 η επιστημονική ημερίδα: «Μετασχηματισμοί της Δημοκρατίας», αφιερωμένη στη μνήμη του Μανώλη Αγγελίδη

Επιστημονική ημερίδα διοργανώνει το Ίδρυμα Σάκη Καράγιωργα "Μετασχηματισμοί της Δημοκρατίας" αφιερωμένη στη μνήμη του Μανώλη Αγγελίδη που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβρη του 2018, θέμα που τον είχε απασχολήσει ιδιαίτερα κατά την επιστημονική διαδρομή του. Η ημερίδα πραγματοποιείται την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στην ΕΣΗΕΑ


Το Ίδρυμα Σάκη Καράγιωργα διοργανώνει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 επιστημονική ημερίδα, αφιερωμένη στη μνήμη του Μανώλη Αγγελίδη που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβρη του 2018. Με τον τίτλο «Μετασχηματισμοί της Δημοκρατίας» θέμα που τον είχε απασχολήσει ιδιαίτερα κατά την επιστημονική διαδρομή του. Τόσο μέσα από τη διδασκαλία του στην έδρα Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όσο και μέσα από το ερευνητικό και συγγραφικό έργο του.

Προλογίζει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νίκος Πετραλιάς και ο Θανάσης Γκιούρας κάνει ένα σύντομο σκιαγράφημα της πνευματικής βιογραφίας του Μανώλη Αγγελίδη.

Στην πρώτη συνεδρία (12:45 έως 13:30) με θέμα «Δημοκρατία και νεωτερικότητα», εισηγητές είναι ο Ανδρέας Μιχαλάκης, ο Γιώργος Φαράκλας και η Αγγελική Παπαθανασίου.

Στη δεύτερη συνεδρία (14:45 έως 15:15) με θέμα «Δημοκρατία και (κοινωνικό) κράτος», εισηγητές είναι ο Ηλίας Γεωργαντάς, ο Λουδοβίκος Κωτσονόπουλος, ο Αποστόλης Πανταζής και ο Διονύσης Γράβαρης.

Στην τρίτη συνεδρία (16:15 έως 17:00) με θέμα «Δημοκρατία στο μεσοπόλεμο» συμμετέχουν ως εισηγητές ο Θωμάς Νουτσόπουλος. η Δήμητρα Μαρέτα και η Αλίκη Λαβράνου.

Στην τελευταία συνεδρία (17:45 έως 19:00) με θέμα «Σύγχρονοι μετασχηματισμοί της δημοκρατίας» συμμετέχουν ως εισηγητές ο Μάρκος Τσέτσος, ο Στέφανος Δημητρίου και ο Θανάσης Γκιούρας.

Η ημερίδα γίνεται στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 (α΄ όροφος). Ώρα έναρξης: 12 μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)