to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 14.03.2019

Πολιτική

Αύριο η ημερίδα της Βουλής για την «Ενίσχυση των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Ενσωμάτωσης των Μεταναστών/Μεταναστριών στην Ελλάδα»

Η Βουλή των Ελλήνων διοργανώνει αύριο Παρασκευή, 15 Μαρτίου, στην Αίθουσα της Γερουσίας, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ενίσχυση των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Ενσωμάτωσης των Μεταναστών/Μεταναστριών στην Ελλάδα».


Η Βουλή των Ελλήνων διοργανώνει αύριο Παρασκευή, 15 Μαρτίου, στην Αίθουσα της Γερουσίας, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ενίσχυση των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Ενσωμάτωσης των Μεταναστών/Μεταναστριών στην Ελλάδα».

Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξουν στις 9:00 με χαιρετισμούς τους ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης και η Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου.

Ομιλητές και ομιλήτριες από πλευράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα είναι βουλευτές και βουλεύτριες απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα και στελέχη της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Επιπλέον, εκπρόσωποι φορέων χάραξης πολιτικής, στρατηγικών αποφάσεων και εφαρμογής δράσεων για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών/μεταναστριών θα μοιραστούν την εμπειρία τους και θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές. Ενδεικτικά, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τις Ανεξάρτητες Αρχές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς που ασχολούνται ενεργά με τις μεταναστευτικές ροές.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πρόκειται να καλυφθούν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

1.                  Πολιτική της Ε.Ε. για την ενσωμάτωση των μεταναστών/μεταναστριών. Νέοι τομείς και  προτεραιότητες (ώρα 10:00-11:15).

2.                  Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί κοινωνικής ένταξης των μεταναστών/μεταναστριών. Προκλήσεις και προσαρμογές (ώρα 11:30-13:15).

3.                  Ελληνική κοινωνία και ενσωμάτωση μεταναστών/μεταναστριών. Φαινόμενα διακρίσεων και αλληλεγγύης (ώρα 14:30-16:30).

4.                  Εφαρμογή πολιτικών και υλοποίηση δράσεων κοινωνικής ένταξης μεταναστών/μεταναστριών (ώρα 16:45-18:45).

Για την εκδήλωση έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα http://www.eusci4parl.gr μέσω της οποίας το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται και να παρακολουθεί τις εργασίες της ημερίδας σε ζωντανή μετάδοση, η οποία επίσης θα μεταδίδεται απευθείας από το webTV του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (FacebookTwitterInstagram) υπό τον τίτλο Science meets Parliaments – Greece, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις απόψεις τους και να υποβάλλουν τυχόν ερωτήματα στους συμμετέχοντες.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες από κοντά, μπορούν να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας της εκδήλωσης, σήμερα έως τις 20:00.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Κέντρου Κοινών Ερευνών (DG JRC–Joint Research Center) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη Βουλή των Ελλήνων μέσω της Υ.Ε.Ε.Π. (Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων), για το πιλοτικό πρόγραμμα «Η επιστήμη συναντά τα κοινοβούλια/Η επιστήμη συναντά τις περιφέρειες». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αποσκοπεί στην προώθηση της χάραξης πολιτικών σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, με τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία, μέσω της δημιουργίας στενότερων δεσμών και τακτικού διαλόγου ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, τους αρμόδιους φορείς χάραξης πολιτικής και τους πολίτες.

tags: Βουλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)