to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 08.07.2020

Πολιτική

«Νομοσχέδιο-απειλή για την ίδια την δημοκρατία»: Δείτε την εκδήλωση του τμ. Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση του τμήματος Εργατικής Πολιτικής σχετικά με το νομοσχέδιο - μνημείο αυταρχισμού για τις διαδηλώσεις


Αμείωτο μέχρι το τέλος ήταν το ενδιαφέρον του κοινού – ζωντανού και διαδικτυακού -  της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 7/7) στον πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ από το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο που βάζει στον «γύψο» τις διαδηλώσεις.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

·        Έφη Αχτσιόγλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

·        Πάνος Λάμπρου, ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνος Δικαιωμάτων & Εργατικής Πολιτικής

·        Γιώργος Πετρόπουλος, Εκτελεστική Επιτροπή ΑΔΕΔΥAnchor

·        Γιάννης Ραγκούσης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

·        Νίκος Φωτόπουλος, Εκτελεστική Επιτροπή ΓΣΕΕ

Οι ομιλητές τόνισαν ότι το σχέδιο νόμου είναι ευθεία απειλή για την ίδια την δημοκρατία, αποτελεί αντιγραφή των διαταγμάτων της χούντας ενώ είναι ακόμα και πιο αυστηρό ακόμα και από αυτά σε κάποιες διατάξεις.

Βάζει  στο στόχαστρο και επιδιώκει να τσακίσει τον συνδικαλισμό και τα σωματεία και παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα.

Ενώ το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι υπεραρκετό για την περίπτωση που ο  στόχος είναι να αποφευχθούν φαινόμενα αποκλεισμού του κέντρου της πόλης από συγκεντρώσεις των 50 ατόμων, η κυβέρνηση προβλέποντας τις κοινωνικές αντιδράσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει λόγω των ακραία αντεργατικών πολιτικών της, επιλέγει να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας.

Η κυβέρνηση, επισημάνθηκε στην εκδήλωση, αντί να σκεφτεί τι δεν πάει καλά και από την «αναιμική» ανάπτυξη πέσαμε στη καθαρή ύφεση ήδη πριν την έλευση της πανδημίας, αντί να αναλογιστεί γιατί υποφέρουν τα εμπορικά καταστήματα όχι μόνο στο κέντρο της πόλης – όπου γίνονται οι συγκεντρώσεις – αλλά και στις συνοικίες, φιμώνει τα μεγάλα ΜΜΕ με εκατομμύρια ευρώ και θέλει να  στραγγαλίσει πάση θυσία κάθε μορφή αντίστασης, να σβήσει κάθε διαφορετική φωνή και  ανάσα.

«Είναι δικό μας καθήκον να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή – ακόμα και αν ψηφιστεί – αυτού του νομοσχεδίου. Συμμετέχουμε όλες και όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΕΚΑ αύριο στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος», το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)