to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 15.10.2019

Κοινωνία

Να μην απελαθεί στο Ιράν η Sharareh Khademi πρότεινε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Να μην απελαθεί προτείνει η εισαγγελέας στην εκδίκαση δευτέρου βαθμού της υπόθεσης της Sharareh Khademi που έφυγε από το Ιράν μαζί με την κόρη της Diana προκειμένου να γλιτώσουν από την καταπίεση και κακοποίηση του πρώην συζύγου της. Η τελική απόφαση θα παρθεί στις 29 Οκτωβρίου στις 13:00.


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Μια γυναίκα από το Ιράν αναζητά ανάσα ελευθερίας

Να μην απελαθεί προτείνει ο εισαγγελέας στην εκδίκαση δευτέρου βαθμού της υπόθεσης της Sharareh Khademi που έφυγε από το Ιράν μαζί με την κόρη της Diana προκειμένου να γλιτώσουν από την καταπίεση και κακοποίηση του πρώην συζύγου της.

Η τελική απόφαση θα παρθεί στις 29 Οκτωβρίου στις 13:00.

«Εάν επιστρέψει εκεί η ζωή της θα κινδυνεύσει» τόνισε η συνήγορος της 37χρονης στην αγόρευσή της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της σημερινής δικαστικής διαδικασίας αλληλέγγυοι/ες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», μικρής έκτασης έντασης επικράτησε όταν αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να στηρίξει την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης.

Την προηγούμενη Τρίτη επρόκειτο να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα.

Ε. Αγαθοπούλου: Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Η περίπτωση της Iρανής Sharareh Khademi με την εξάχρονη κόρη της Diana, η οποία κινδυνεύει με απέλαση, μας αφορά όλες και όλους. Καλούμε όλες και όλους αύριο Τρίτη 15/10 στις 9:30 στον Άρειο Πάγο (η δίκη θα γίνει στον 1ο όροφο)να δώσουμε το δυναμικό παρών μας να σταματήσουμε την απέλασή της … Ελπίζουμε και έχουμε εμπιστοσύνη πως η ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της. Η Sharareh Khademi και η κόρη της Diana, δεν είναι μόνες τους» τόνισε σε δήλωσή της η Ειρήνη Αγαθοπουλου Α' Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.

Η ανακοίνωση και το κάλεσμα της «Καμία Ανοχή»:

Η Sharareh Khademi είναι Ιρανή προσφύγισσα. Έφτασε στην Ελλάδα μαζί με την εξάχρονη κόρη της Diana προκειμένου να γλιτώσουν από τον κακοποιητή πρώην σύζυγο της και το αυταρχικό καθεστώς.

Σκληρός πατριάρχης και μέλος των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους, χτυπούσε συστηματικά την Sharareh Khademi και την κόρη τους. Όταν εκείνη ζήτησε διαζύγιο, την κατηγόρησε για μοιχεία -πράγμα που της στοίχισε 60 βουρδουλιές στην πλάτη. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικαιώθηκε, πήρε διαζύγιο και ακολούθησε το δρόμο της προσφυγιάς. Στο Ιράν κινδύνευαν η ζωή και η αυτονομία της ίδιας και της κόρης της. Ο πρώην σύζυγος της την απειλεί ότι θα της πάρει την κόρη τους και θα την παντρέψει μόλις εκείνη γίνει 9 χρονών αλλά και ότι θα καταγγείλει τόσο την ίδια όσο και την οικογένεια της για αντικαθεστωτική δράση.

Όταν έφτασε στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο, συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ για αρπαγή ανηλίκου, μετά από σχετική μήνυση του πρώην συζύγου της.

Το ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση της. Την προηγούμενη Τρίτη επρόκειτο να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα και θα εκδικαστεί την Τρίτη 15 Οκτώβρη στον Άρειο Πάγο.

Η ιστορία της Sharareh Khademi είναι η ιστορία χιλιάδων προσφυγισσών που έχουν υποστεί έμφυλη βία στις χώρες καταγωγής τους, στο ταξίδι της προσφυγιάς, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των χωρών υποδοχής της Ευρώπης – Φρούριο. Είναι παράλληλα η ιστορία χιλιάδων προσφυγισσων που αγωνίζονται για τη ζωή τους και διεκδικούν το δικαίωμα τους στην αυτοδιάθεση, σε μια ζωή χωρίς το διαρκή φόβο του θανάτου, χωρίς ανοιχτές πληγές στο σώμα, εξευτελισμούς και προσβολές.

Αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει την έκδοση της στο Ιράν σημαίνει ότι υπογράφει το συμβόλαιο εξόντωσης της Sharareh Khademi και της εξάχρονης Diana, σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος συμπράττει στο έγκλημα.

Η Sharareh Khademi δεν είναι μόνη σ’ αυτή τη μάχη. Έχει δίπλα της τις συγκρατούμενες της στον Κορυδαλλό που ανέδειξαν την ιστορία της. Έχει δίπλα της το φεμινιστικό κίνημα και κάθε θηλυκότητα που ξέρει ότι αν νικήσει η Sharareh θα νικήσουμε όλες.

Λέμε ΟΧΙ στην έκδοση της στο Ιράν. Να δοθεί άσυλο στη Sharareh. Να δοθεί άσυλο σε όλες τις επιζήσασες έμφυλης βίας.
Δίνουμε μαζί με τις προσφύγισσες τον αγώνα ενάντια στην πατριαρχία και το φασισμό

Την Τρίτη θα είμαστε στο δικαστήριο για να πάρουμε πίσω ελεύθερη την αδερφή μας και την κόρη της

ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ, 9.30 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)