to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:59 | 11.10.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Αύριο εκδικάζεται η προσωρινή διαταγή για τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων της «Μακεδονίας»

Το πρωί της Τετάρτης, στις 10 π.μ, εκδικάζεται η προσωρινή διαταγή για τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων της εφημερίδας «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη».


Η σχετική αίτηση από τον συνήγορο της ΕΣΗΕΜΘ Στρατή Μαυραγάνη κατατέθηκε τη Δευτέρα, ενώ η απόφαση για την προώθηση της «συλλογικής» διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων και των αγωγών, ελήφθη στην εργασιακή συνέλευση της περασμένης Παρασκευής, ημέρα της 24ωρης απεργίας στο συγκρότημα με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων.

Πάγια αιτήματα τους είναι η επιχείρηση να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους, καθώς και να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.
 
Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, οι οποίοι πληρώνονται έναντι μισθού εδώ και 2 χρόνια και λαμβάνουν περίπου το 60% των συμβάσεων τους, από το καλοκαίρι έχουν αποφασίσει ένα προγραμματισμό διεκδικητικών ενεργειών που εκδηλώνεται σε τρεις άξονες α) «στοχευμένες» απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας, β) προσφυγή σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα της πολιτείας και γ) δημοσιοποίηση και ανάδειξη του προβλήματος.
 
Για τα δύο πρώτα γίνονται βήματα, καθώς όλες τις εβδομάδες από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί απεργίες και στάσεις εργασίας, ενώ δικαστικά έχει γίνει η προετοιμασία για τα ασφαλιστικά και τις αγωγές.
 
Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΜΘ, «Η εργοδοσία της ΜΕΕ ΑΕ, παρά την αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών πόρων, αλλά και παρά την ανοχή των εργαζομένων που στήριξαν εμπράκτως τους ιστορικούς τίτλους, αδυνατεί να αποκαταστήσει τη μισθοδοτική ομαλότητα και να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο για την εξόφληση των δεδουλευμένων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)