to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 24.05.2022

Κοινωνία

Αύριο 25/5 θα πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές στην ΑΣΟΕΕ

«Χρέος μας είναι να δώσουμε ξανά ζωντάνια στις συλλογικές διαδικασίες, κόντρα σε εκφυλιστικές πρακτικές», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Bloco ΑΣΟΕΕ


Αύριο 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν φοιτητικές εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά από πολλά χρόνια. Με φόντο την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, οι φοιτητικές εκλογές της ΑΣΟΕΕ θα έρθουν να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα δημοκρατίας ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου. 

Bloco ΑΣΟΕΕ: Είμαστε πολλοί - Έχουμε φωνή

Τα τελευταία 3 χρόνια πολλά έχουν αλλάξει στις ζωές μας. Ζήσαμε αλλεπάλληλα lockdown. Μείναμε μακριά από τις σχολές μας. Βιώσαμε τι σημαίνει υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, τι σημαίνει να μην έχουμε υποδομές και πρόσβαση στην φοιτητική μέριμνα. Ήρθαμε αντιμέτωποι με την ψήφιση αυταρχικών νόμων. Είδαμε τα πτυχία μας να ισοτιμούνται. Σχολές να κλείνουν. Χιλιάδες νέους να αποκλείονται από το πανεπιστήμιο και συμφοιτητές μας να απειλούνται με διαγραφές. Η Νέα Δημοκρατία, έκανε σημαία την σχολή μας πολύ πριν εκλεγεί κυβέρνηση, για να νομιμοποιήσει έτσι το αφήγημα της περί ασύλου ανομίας και την ίδρυση των ΟΠΠΙ.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι αστυνομία στις σχολές δεν σημαίνει ασφάλεια για εμάς. Σημαίνει χημικά στο προαύλιο, κρότου λάμψης στην λέσχη, αστυνομικούς να μας σημαδεύουν με όπλα. Στην συνθήκη που βιώνουμε, η στάση της πρυτανείας είναι τουλάχιστον υποκριτική, χαιρέτησε την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, τα πειθαρχικά και τις διαγραφές φοιτητών. Την στιγμή μάλιστα, που στην σχολή μας δίδασκε ανενόχλητος καθηγητής μπλεγμένος σε κυκλώματα τοκογλυφίας και παιδεραστίας με την ανοχή πρυτανείας αλλά και υπουργείου Παιδείας.

Φυσικά τα προβλήματα δεν σταματάνε εκεί, η σχολή άνοιξε τον Οκτώβρη χωρίς επαρκή μέτρα για την πανδημία, στοιβαζόμασταν στις αίθουσες αλλά και στα λεωφορεία, η φοιτητική μέριμνα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, με τεράστιες ουρές στην σίτιση και κακή ποιότητα, με παλιές εστίες χωρίς επαρκή χώρο.

Για να διεκδικήσουμε αλλά και να κερδίσουμε όσα μας αξίζουν , έχουμε ανάγκη έναν φοιτητικό σύλλογο ενεργό και ζωντανό. Τα τελευταία χρόνια είδαμε τι μπορούν να πετύχουν οι φοιτητές μέσα από τις οργανωμένες δομές του φοιτητικού κινήματος, από τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του ασύλου της ΑΣΟΕΕ το ’19, μέχρι την αναχαίτιση της εισόδου των ΟΠΠΙ και την παύση του καθηγητή Δράκου φέτος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ξεκάθαρο πως θέλει να ξεμπερδεύει με τον φοιτητικό συνδικαλισμό κάνοντας λόγο για ενιαία ψηφοδέλτια και κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων. Χρέος μας είναι να δώσουμε ξανά ζωντάνια στις συλλογικές διαδικασίες, κόντρα σε εκφυλιστικές πρακτικές. Ταυτόχρονα στην ΑΣΟΕΕ τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την πλήρη διάλυση του φοιτητικού συλλόγου μας από την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ. Μια δύναμη που λειτουργεί με πελατειακές σχέσεις, απαξιώνει τις Γενικές Συνελεύσεις και το Φοιτητικό Κίνημα. Αρνείται να υπερασπιστεί το άσυλο μέσα από την επιλογή της να κάνει εκλογές έξω από τη σχολή μας. Δεν ξεχνάμε τις εκλογές του 2019 που έκανε μόνη της στο Σπόρτινγκ με μόνο αντίπαλο το τρολ ψηφοδέλτιο των Πειρατών.

Η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ σε μια προσπάθεια να διαλύσουν εντελώς τον σύλλογο μας έστησαν την Τετάρτη 18 Μαΐου εκλογές παρωδία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι . Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν κομμάτι της φοιτητικής ζωής και τη μαζικότερη δημοκρατική και συλλογική διαδικασία των φοιτητών/-τριών. Η αποκοπή τους από το χώρο που ζούμε καθημερινά, η τοποθέτησή τους εκτός πανεπιστημίου ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Τέτοιες πρακτικές εξυπηρετούν το αφήγημα περί πανεπιστημίου ανομίας. Ταυτίζονται στην πράξη με την κατάργηση του ασύλου και στρώνουν το δρόμο για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Απέναντι στη σήψη και την παρακμή προτάσσουμε τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του Φοιτητικού μας Συλλόγου. Είναι αναγκαίο να γίνουν εκλογές στο σύλλογό μας και να ανανεωθούν τα συλλογικά όργανα. Εκλογές που θα γίνουν σε πανεπιστημιακό χώρο, με διαφανή διαδικασία. Εκλογές που θα διασφαλίζουν την συνοχή του συλλόγου μας, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ που επέλεξαν να κανουν εκλογές μόνες τους.

Ως BLOCO ΑΣΟΕΕ καλούμε κάθε φοιτητή/-τρια που αντιλαμβάνεται την ανάγκη υπεράσπισης του Δημόσιου Δωρεάν και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου, να στρατευτεί μαζί μας σε αυτή τη μάχη.

Καλούμε όλους/ες να συμμετέχουν στις εκλογές  25 Μαΐου στο Κεντρικό Κτίριο της ΑΣΟΕΕ

Στις 25 Μαΐου Συμμετέχουμε - Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)