to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 12.11.2018

Πολιτισμός

«Αυλαία» για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας με γιορτή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη») με ελεύθερη είσοδο .


«Αυλαία» για το Αφιερωματικό Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018 με μία φαντασμαγορική γιορτή στην Αθήνα, με τη συμμετοχή της Κρατικής Χορωδίας των Κοζάκων του Κουμπάν (State Kuban Cossack Chorus). Το Έτος Τουρισμού αποτέλεσε κοινή πρωτοβουλία της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, και της Ρωσίδας ομολόγου της, Άλα Μανίλοβα.

Μετά από δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιχειρηματικά event μεταξύ των δύο χωρών, το Αφιερωματικός Έτος ολοκληρώνεται με επιτυχία σε μία μεγάλη γιορτή με Έλληνες και Ρώσους καλλιτέχνες την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη») με ελεύθερη είσοδο.

Συμμετέχει η Κρατική Χορωδία των Κοζάκων του Κουμπάν (State Kuban Cossack Chorus). Πρόκειται για την παλαιότερη φολκλορική ομάδα της Ρωσίας, με διαρκή παρουσία από το 1811 έως σήμερα και πολλά βραβεία στο ενεργητικό της. Οι παραστάσεις τους μοιάζουν με ταξίδι, από τον ποταμό Ντον και την Μαύρη Θάλασσα, ως τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή, αποτυπώνοντας μοναδικά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της Ρωσίας μέσα στον χρόνο.

Τους Κοζάκους του Κουμπάν θα πλαισιώσουν σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες σε ένα «πλούσιο» ελληνικό πρόγραμμα με τον καταξιωμένο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο και την ορχήστρα του, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Στρατηγού. Συνοδεύουν η Μελίνα Ασλανίδου και ο Κώστας Μακεδόνας, όπου θα ερμηνεύσουν αξεπέραστα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Βασίλη Τσιτσάνη), που έγιναν διεθνείς επιτυχίες.

Ενώ, η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν-Χορδώ» με συνοδεία χορωδιών, θα «απογειώσει» την μουσική βραδιά. Ο σύλλογος παραδοσιακών χορών και λαογραφικών ερευνών, «Χοροπαίγνιο», του Γιώργου Παντζιαρίδη, θα «ταξιδέψει» τους θεατές σε όλη την Ελλάδα με εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χορούς - Κρητικά, Ποντιακά, Νησιώτικα, Ρουμελιώτικα Θρακιώτικα και Λαϊκά - σε συνδυασμό με μοναδικές εικόνες προβολής video art βγαλμένες από τους μύθους και την ιστορία του τόπου μας.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)