to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:15 | 07.08.2020

Κοινωνία

Αυγουστιάτικες ιστορίες καθημερινής τρέλας

Φωτογραφία-κείμενο: Άγγελος Καλοδούκας


- Αστυνομικό τμήμα εκεί;

- Ναι.

- Κοιτάξτε, έχω ένα πολύ σοβαρό θέμα. Απέναντι ακριβώς από σπίτι μου είναι ο ναός του Αγίου Νικολάου.

- Μάλιστα.

- Λοιπόν κάθε Κυριακή έχουν μεγάφωνα έξω από την εκκλησία και στη διαπασών μεταδίδουν τη λειτουργία. Τώρα, που πλησιάζει το Δεκαπενταύγουστο το έχουν παρακάνει! Κάθε μέρα τα μεγάφωνα στη διαπασών!

- Δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας κυρία μου.

- Και τι σημασία έχει; Κύριέ μου, έχω σοβαρή ζημία. Πρέπει να συγκεντρωθώ, είμαι μεταφράστρια και δεν μπορώ να δουλέψω όταν ακούω στη διαπασών ψαλμωδίες.

- Και στο σπίτι το δικό μου κυρία μου υπάρχει εκκλησία, των Αγίων Πάντων, έχουν μεγάφωνα, κάθε τόσο τους ακούω να τραγουδάνε.

- Να ψάλουν, θέλετε να πείτε.

- Εεε, ναι.

- Κοιτάξτε, είμαι άνεργη δυο χρόνια και μόλις έχω βρει δουλειά σαν μεταφράστρια. Υπάρχει ποινική ρήτρα 50 ευρώ κάθε μέρα που καθυστερώ να παραδώσω τη δουλειά μου. Καταλαβαίνετε τι πρόβλημα μου δημιουργεί ένα μεγάφωνο στα αυτιά μου όταν εργάζομαι;

- Ναι. Σας καταλαβαίνω. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να φωνάξετε το 100. Θα έρθουν να μετρήσουν τα ντεσιμπέλ και θα τους κάνουν παρατήρηση αν τα έχουν πάνω από ένα σημείο και μετά.

- Θα βγάλω άκρη; Θα σταματήσουν;

- Όχι κυρία μου…

- Στην Ευρώπη αυτό απαγορεύεται. Θεωρείται θρησκευτική προπαγάνδα και προσβολή σε όσους έχουν διαφορετικό θρήσκευμα. Αφήστε την ενόχληση σε εργαζόμενους από το σπίτι. Μάλιστα στη Γαλλία υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απαγόρευσε σε εκκλησία να χτυπάει τις καμπάνες γιατί ενοχλεί τους γείτονες.

- Δεν τα γνωρίζω αυτά κυρία μου.

- Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα συμβαίνουν μόνο σε μουσουλμανικές χώρες με καθεστώτα τύπου ταλιμπάν. Δεν είμαστε ευρωπαϊκή χώρα;

- Στην Ελλάδα βρίσκεστε κυρία μου.

- Τώρα, αν εγώ βάλω στη διαπασών τραγούδια ροκ με σατανιστικούς στοίχους για αντίποινα τι θα γίνει;

- Θα έρθει το 100 και θα σας πάει στο τμήμα κυρία μου. Καλημέρα σας, πρέπει να κλείσουμε περιμένουν και άλλοι στη σειρά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)