to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αξίζουμε καλύτερα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει κάθε μέρα την αδυναμία της να διαχειριστεί οτιδήποτε άλλο εκτός από την εικόνα της και τα συμφέροντα των κολλητών της.


Η πανδημία παρέσυρε στο διάβα της μύθους, πεποιθήσεις και βεβαιότητες κι ανάμεσά τους τη νεοφιλελεύθερη μονοκαλλιέργεια και την αντίληψη της πρωτοκαθεδρίας της αγοράς.

Στην Ελλάδα, αυτά τα μαθήματα δεν κατόρθωσαν να διαπεράσουν τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία παραμένει ένα μείγμα νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών, πελατειακού κράτους και μπίζνας για κολλητούς.

Μετά από δέκα χρόνια κρίσης και μέσα στην πανδημία, η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από άμεσα μέτρα, αλλά και από μια νέα κοινωνική συμφωνία.

Αυτήν την κοινωνική συμφωνία προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και τους βασικούς άξονες αυτής της πολιτικής, μαζί με τα επείγοντα μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, περιέγραψε στη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν άμεσα μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ώστε να ανασταλεί και να αναστραφεί το βάθεμα της ύφεσης και η κοινωνική εξαθλίωση που επιφέρει, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις αναγκαίες προσλήψεις στην Παιδεία και την Υγεία, στους δύο τομείς - κοινωνικά αγαθά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, αλλά και στο στόχαστρο της κυβέρνησης, που επιθυμεί την αποδυνάμωσή τους υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο συνδυασμός της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης με την ανεύθυνη και ανερμάτιστη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης δημιουργούν μια δυνητικά παραλυτική συνθήκη, με αποτελέσματα που θα σημαδέψουν το μέλλον της χώρας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει κάθε μέρα την αδυναμία της να διαχειριστεί οτιδήποτε άλλο εκτός από την εικόνα της και τα συμφέροντα των κολλητών της. Ο τόπος αξίζει καλύτερα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)