to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 06.07.2015

Κοινωνία

Αξιωματούχος ΟΗΕ: Δεν αντέχει άλλη λιτότητα η Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλη λιτότητα, καθώς αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη κοινωνική αναταραχή και θα μειώσει τις πιθανότητες για οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών με ειδίκευση στα θέματα χρέους.


Ο Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι, ανεξάρτητος ειδικός των Ηνωμένων Εθνών για το εξωτερικό χρέος, είπε σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας θα έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε ό,τι ορίζει η διεθνής νομοθεσία για θέματα χρέους.

«Έχω την εντύπωση ότι η ΕΕ έχει ξεχάσει πως η διεθνής νομοθεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδραματίζει και θα πρέπει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα οικονομικά. Η διεθνής κοινότητα αποδίδει μεγάλη σημασία στις διασυνδέσεις μεταξύ ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικονομικών», δήλωσε ο Μποχοσλάβσκι, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Το μήνυμα εδώ είναι ότι, εάν τα μέρη που εμπλέκονται στην ελληνική τραγωδία δώσουν περισσότερη προσοχή στο τι έχει να πει η νομοθεσία περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα πάντα θα ήταν ευκολότερα, ιδιαίτερα για τον ελληνικό πληθυσμό» πρόσθεσε.

Η λιτότητα που απαιτήθηκε από την Ελλάδα δεν λειτούργησε, δήλωσε ο Μποχοσλάβσκι προσθέτοντας ότι αργότερα φέτος θα επισκεφθεί τη χώρα.

«Το μήνυμα από τον ελληνικό λαό είναι πολύ ξεκάθαρο – όχι άλλα μέτρα λιτότητας. Στην πραγματικότητα, αν δει κανείς τα στοιχεία, τα μέτρα λιτότητας δεν βοήθησαν και πολύ τη χώρα να ανακάμψει».

Σε ξεχωριστή του δήλωση, ο Μποχοσλάβσκι δήλωσε πως ανησυχεί με τις αναφορές για ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και ότι ζητούσε να συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους για να τους υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις τους προς την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Newsroom ΔΟΛ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)