to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 04.11.2021

Κοινωνία

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Εξώδικο ΔΟΕ για τις απειλές Κεραμέως-Κόπτση

Η ΔΟΕ καλεί το υπουργείο να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια παραβιάζει τον νόμο και επιχειρεί να εκφοβίσει τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων κατά τη διαμόρφωση και έκφραση της άποψής τους στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης


Εξώδικο απέστειλε η ΔΟΕ στην υπουργό Παιδείας και τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΙΘ με αφορμή τις πρόσφατες ενέργειές τους αναφορικά με την πρόταση υποβολής ενιαίων κειμένων αξιολόγησης που έχει κάνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προς τους συλλόγους διδασκόντων.

Στην εξώδικη δήλωση, η ΔΟΕ τονίζει απευθυνόμενη προς την υπουργό Νίκη Κεραμέως λέει: «Το Εφετείο δεν έκρινε ότι η αξιολόγηση την οποία προωθείτε με τόσο πάθος, είναι νόμιμη και χρήσιμη για τη σχολική κοινότητα, όπως αβάσιμα επικαλείται ο Γ.Γ. κύριος Κόπτσης και τα φίλα προσκείμενα σε εσάς ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε. Αντιθέτως, έκρινε ότι η απεργία έπρεπε να έχει προκηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης και απέρριψε το αίτημά σας να κηρυχθεί η απεργία μας καταχρηστική»,
ενώ για την παρέμβαση του γ.γ. Αλέξανδρου Κόπτση τονίζει: «Αρμοδιότητα ελέγχου του περιεχομένου των πρακτικών των Συλλόγων Διδασκόντων δεν σας απονέμεται ούτε από τις οργανικές διατάξεις του Υπουργείου ούτε από τις διατάξεις των άρθρων 33 επ. του ν. 4692/2020. Κατά τούτο δε, έχετε παραβεί το καθήκον σας, όπως περιγράφεται από τον νόμο και τούτο πέρα από αντιδημοκρατικό είναι και ποινικά κολάσιμο».

Βάσει αυτών, η ΔΟΕ καλεί της υπουργό και τον ΓΓ να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια «η οποία αφενός παραβιάζει τον νόμο και αφετέρου επιχειρεί να εκφοβίσει τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων κατά τη διαμόρφωση και έκφραση της άποψής τους στο πλαίσιο της διαδικασίας των άρθρων 33 επ. ν. 4692/2020» όπως και να απέχουν από «οποιαδήποτε προσβλητική εις βάρος της Δ.Ο.Ε. αναφορά, που θίγει το κύρος της οργάνωσης και συκοφαντεί αυτήν στα μέλη της αλλά και στην ελληνική κοινωνία» διαφορετικά «θα ασκήσουμε τα εκ του νόμου δικαιώματα ημών και των μελών μας, προβαίνοντας σε κάθε νόμιμη ενέργεια».

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Τρούλλης, με ανάρτησή του, σχολιάζει: «Εξώδικο της ΔΟΕ προς την υπουργό παιδείας, Νικη Κεραμέως, και το Γενικό Γραμματέα, Κόπτση, του Υπουργείου Παιδείας. Η αθλιότητα, οι απειλές, η συκοφαντική ενός κλάδου των 80.000 εκπαιδευτικών και οι εκφοβισμοί που παραβιάζουν τη νομοθεσία θα απαντώνται από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα όπως τους αρμόζει...»

Δείτε την ανάρτηση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)