to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:47 | 02.08.2014

Πολιτική

«Αξιολόγηση»: Αποσύνδεση της ποσόστωσης από διαθεσιμότητα - απολύσεις αποφάσισε η κυβέρνηση

Σε βελτιώσεις και αλλαγές στον νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων φαίνεται πως προχωρά η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή. Οι βελτιωτικές ρυθμίσεις αποσυνδέουν τη χαμηλή βαθμολόγηση από μειώσεις μισθών και απολύσεις - Παραμένει ο στόχος ων 6.500 «ανθρωποθυσιών» στο δημόσιο


Βελτιώσεις και αλλαγές στο καθεστώς της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να αποσυνδεθεί πλήρως το ποσοστό του 15% της χαμηλής βαθμολόγησης από τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα αποφασίστηκαν χθες στη σύσκεψη για το Δημόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Τις βελτιώσεις θα επεξεργαστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα παρουσιάσει στους πολιτικούς αρχηγούς μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Η σύσκεψη της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για την εφαρμογή της αξιολόγησης, η οποία έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα. Στόχος των βελτιώσεων είναι να αρθούν οι αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων και να προωθηθεί η αξιολόγηση στο σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», τέθηκαν υπό συζήτηση τέσσερις προτάσεις οι οποίες στην πλειονότητά τους διατηρούν τον βασικό πυρήνα του νόμου με την ποσόστωση για την αξιολόγηση. Μία εκ των προτάσεων την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος αφορά την εφαρμογή του μοντέλου που ακολουθεί το γερμανικό κράτος όπου υπάρχει αλληλεπίδραση των ποσοστών ανώτατης και χαμηλής βαθμολογίας των υπαλλήλων που διαμορφώνονται με μεγαλύτερη ευελιξία από τους προϊσταμένους των διοικητικών μονάδων.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατατέθηκε επίσης πρόταση για την εφαρμογή της ποσόστωσης σε μεγαλύτερες οργανικές μονάδες (σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων ακόμα και δήμων στο σύνολό τους) προκειμένου να μην αδικηθούν δημόσιοι υπάλληλοι υψηλών προσόντων. Παράλληλα στις βελτιωτικές ρυθμίσεις για την αξιολόγηση αναμένεται να αποσαφηνίζεται περαιτέρω ότι η αξιολόγηση του προσωπικού δεν θα συνδέεται με μειώσεις μισθών, απολύσεις και διαθεσιμότητα, παρά το γεγονός ότι σχετική διάταξη έχει προβλεφθεί και στον νόμο που έχει ψηφιστεί.

Επιμόρφωση

Στο πλαίσιο αυτό θα προβλέπεται η ένταξη των υπαλλήλων που θα λάβουν χαμηλό βαθμό σε επιμορφωτικά σεμινάρια ή η μετάταξή τους σε άλλη θέση ή κλάδο.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να επιταχυνθεί ο μόνιμος μηχανισμός αξιολόγησης τον οποίο προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο το φθινόπωρο αντί στα τέλη του έτους καθώς το συγκριτικό σύστημα αξιολόγησης με την ποσόστωση αποτελεί μεταβατικό στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μόνιμος μηχανισμός αξιολόγησης θα προβλέπει τον καθορισμό μετρήσιμων στόχων ανά υπηρεσιακή μονάδα και υπάλληλο και θα αποτελεί το «σκαλοπάτι» για τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα.

ΜΕΤΑ: Να συνεχιστεί η απεργία παρά τους κυβερνητικούς ελιγμούς

Η συνέχιση της Απεργίας – Αποχής από την ΑΔΕΔΥ, ανεξάρτητα από τους (σσ προαναφερθέντες) ελιγμούς της συγκυβέρνησης, αλλά και την απόφαση του Δικαστηρίου, είναι ο μοναδικός δρόμος, για την πλήρη κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος και που θα οδηγήσει το Δημοσιοϋπαλληλικό Κίνημα σε μια μεγάλη νίκη μέσα στη μνημονιακή περίοδο σημειώνει το Μέτωπο Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (διαβάστε αναλυτικά

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην παρασυρθούν από τους κυβερνητικούς ελιγμούς και τις ωραιοποιήσεις που επιχειρούν στην βάρβαρη πολιτική της αξιολόγησης και δυναμικά μαζί με τα σωματεία τους να ακυρώσουμε στην πράξη την αξιολόγηση, που οδηγεί σε απολύσεις, σε λουκέτα υπηρεσιών και νέες μειώσεις στους καρατομημένους μισθούς μας. 

Αναζητούν εναλλακτικές «δεξαμενές» για τις ανθρωποθυσίες

Εναλλακτικές λύσεις για τις 6.500 απολύσεις που υπολείπονται, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 15.000 υποχρεωτικών απομακρύνσεων για τη διετία 2013-2014, συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για το Δημόσιο.

Παρά το γεγονός ότι δεν λήφθηκε οριστική απόφαση, υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δοθεί βάρος στην απομάκρυνση υπαλλήλων από πειθαρχικά και από τον επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης έχει θέσει στην τρόικα το θέμα του συνυπολογισμού στον τελικό αριθμό των απολύσεων και των υπαλλήλων που εργάζονταν με προσωρινές διαταγές και απομακρύνθηκαν με δικαστικές αποφάσεις, οι οποίοι ξεπερνούν τους 1.800 εργαζομένους.

Παράλληλα το υπουργείο έχει ξεκινήσει τον επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων με το ΠΔ Παυλόπουλου, ενώ έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες των πειθαρχικών συμβουλίων. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν συνομολογήσει ότι η ελληνική πλευρά θα επιμείνει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Σε αυτό το πλαίσιο στη χθεσινή σύσκεψη έγινε συζήτηση για την αναζήτηση εναλλακτικών «δεξαμενών» απολύσεων, προκειμένου να μην ανοίξουν νέα μέτωπα στις συγκοινωνίες ή σε ΔΕΚΟ με την επιβολή υποχρεωτικών απομακρύνσεων εργαζομένων, όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Οπως έχει προαναγγείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις «δεξαμενές» των απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους περιλαμβάνεται η κατάργηση και η συγχώνευση ΝΠΙΔ, ένα μέρος των διαθέσιμων υπαλλήλων που δεν θα επανατοποθετηθούν, οι 1.800 που απομακρύνθηκαν με δικαστικές αποφάσεις, τα πειθαρχικά και ο επανέλεγχος των μονιμοποιήσεων.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)