to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:03 | 05.12.2017

Πολιτισμός

«Άβολο» βράδυ για τον Ντάστιν Χόφμαν απέναντι στον Τζον Όλιβερ (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης διάρκειας μιας ώρας που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη με αφορμή την 20η επέτειο από την ταινία «Ο πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο κι ένας πόλεμος», μέρος της οποίας μαγνητοσκοπήθηκε και μεταφορτώθηκε σήμερα στο Διαδίκτυο, ο 80χρονος ηθοποιός βρέθηκε στο στόχαστρο του Όλιβερ, παρουσιαστή του δικτύου HBO, γνωστού για τα καυστικά του σχόλια


Ο διάσημος ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν είχε μια πολύ έντονη συζήτηση τη Δευτέρα το βράδυ με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση με τον γνωστό παρουσιαστή της αμερικανικής τηλεόρασης Τζον Όλιβερ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε βάρος του.

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης διάρκειας μιας ώρας που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη με αφορμή την 20η επέτειο από την ταινία «Ο πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο κι ένας πόλεμος», μέρος της οποίας μαγνητοσκοπήθηκε και μεταφορτώθηκε σήμερα στο Διαδίκτυο, ο 80χρονος ηθοποιός βρέθηκε στο στόχαστρο του Όλιβερ, παρουσιαστή του δικτύου HBO, γνωστού για τα καυστικά του σχόλια.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η συγγραφέας Άννα Γκράχαμ Χάντερ είχε κατηγορήσει τον Χόφμαν ότι την είχε αγγίξει με προσβλητικό τρόπο το 1985 και της μίλησε με σεξουαλικά υπονοούμενα, όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπου συμμετείχε επίσης ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Όλιβερ υπενθύμισε τις κατηγορίες και καταφέρθηκε κατά του Χόφμαν, υποστηρίζοντας ότι η αντίδρασή του, η συγγνώμη που ζήτησε κατόπιν, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον υποθετικό λόγο, ήταν ανεπαρκής.

Ο Χόφμαν επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του υπογραμμίζοντας ότι δεν θυμάται τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν από 40 χρόνια, γεγονός που δικαιολογούσε τον υποθετικό λόγο που χρησιμοποίησε. Συμπλήρωσε ότι δεν πίστευε ότι έκανε κάτι κακό και ότι τα σχόλιά του στο πλατό τότε ήταν ενδεικτικά των συνομιλιών μεταξύ των μελών της ίδιας «οικογένειας».

Ωστόσο, ο Όλιβερ έσπευσε να τονίσει ότι «ακριβώς αυτού του είδους οι αντιδράσεις με εκνευρίζουν» σημειώνοντας ότι η Χάντερ «δεν είχε κανένα συμφέρον να πει ψέματα».

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους και η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην εκδήλωση.

Κάποια στιγμή, ο Ντάστιν Χόφμαν ανέφερε τον ρόλο του στην ταινία «Τούτσι» (1982), όπου υποδυόταν μια γυναίκα, προκειμένου να εξηγήσει ότι τότε «συνειδητοποίησε ότι οι άνδρες συμπεριφέρονταν βίαια» στις γυναίκες.

Η όλη συζήτηση αποτύπωσε το κλίμα που επικρατεί τώρα στις ΗΠΑ, όπου, μετά τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Γουάινστιν στις αρχές Οκτωβρίου, σε καθημερινή βάση καταγράφονται καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ή σεξουαλικής κακοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)