to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άβατο στο Μενίδι, άβατο στα Εξάρχεια, άβατο στα Πανεπιστήμια και η αστυνομία στο Pride; (βίντεο)

Το θέμα της ασφάλειας είναι πάντα σταθερά στην αντιπολιτευτική ατζέντα της Ν.Δ. που με κάθε ευκαιρία το ανασύρει, προσθέτοντας ανάλογα στην επικοινωνιακή περίσταση νέα χαρακτηριστικά, που όμως συγκλίνουν στην απομόνωση πληθυσμιακών ομάδων, στην αστυνομοκρατία και στο πάγιο αίτημα της καταστολής.


Το Μενίδι που πρόσκαιρα τα φώτα της δημοσιότητας θυμήθηκαν με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 11χρονου μαθητή, δυστυχώς στάθηκε αφορμή αντί να τεθεί το θέμα της κατάλληλης μέριμνας και φροντίδας για την παραμελλημένη περιοχή, να γίνει πρόσφορο ζήτημα ευκαιριακής μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Στα συστημικά κανάλια έγινε πρώτο θέμα που επισκίασε το σεισμό των 6,1 ρίχτερ στη Λέσβο και φυσικά τη διαπραγμάτευση λίγο πριν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, χάρη στην επικοινωνιακή τακτική της Ν.Δ.

Έτσι εκεί που τα Εξάρχεια σταθερά είχαν τα πρωτεία για να κινητοποιηθούν άμεσα τα ευαίσθητα αντανακλαστικά του τρόμου, επισκιάστηκαν από το Μενίδι δίνοντας αιτιολογία στην οργή και την αγανάκτηση των «αγανακτισμένων πολιτών» που βρήκαν ευκαιρία να θυμηθούν τις δόξες του Άγιου Παντελεήμονα.

Αφού ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 έθεσε το θέμα κρατώντας ίσες αποστάσεις από «τα επεισόδια», έβγαλε λάδι τους αγανακτισμένους ακροδεξιούς που έκαψαν σπίτια των Ρομά αιτιολογώντας τα ρατσιστικά κίνητρα της πράξης. Η κατάλληλη δημοσιογραφική «πάσα» δόθηκε στον κ. Καραγκούνη, ο οποίος κατήγγειλε τις «πρωτάκουστες σκηνές» και το «άβατο στο Μενίδι, στα Πανεπιστήμια, στα Εξάρχεια». «Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα» διαπίστωσε, καταγγέλλοντας το «ΚΕΠ αναρχικών στα Εξάρχεια» και φυσικά το ν.  Παρασκευόπουλου.

Φορτσάκης: «Είναι αστυνομία αυτή;» να συμμετέχει σε gay pride;

Σειρά είχε ο ΣΚΑΙ όπου ο κ. Φορτσάκης επέκτεινε τη συζήτηση στο θέμα του κέντρου και συγκεκριμένα στη Μενάνδρου, όπου «είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο», ενώ όπως είπε «κακοποιοί έχουν καταλάβει κομμάτι του κέντρου της Αθήνας και κάνουν ότι θέλουν».

«Γιατί στενοχωριέστε για το Μενίδι και δεν μιλάτε για το Πανεπιστήμιο Αθηνών; Εδώ τα ναρκωτικά είναι στο κέντρο της Αθήνας, στα παιδιά μας, στο σπίτι μας μπροστά» συμπλήρωσε, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, την αποδυνάμωση της ΔΙΑΣ ακόμα και για τους αστυνομικούς που παρευρέθηκαν στο gay pride.

«Τη ΔΕΛΤΑ γιατί τη διαλύσατε; Γιατί αποδυναμώνεται τη ΔΙΑΣ; Επιτρέπεται να βλέπουμε αστυνομικούς στο gay pride; Είναι αστυνομία αυτή;» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας ακόμα και για «προστασία που παρέχεται στους εγκληματίες».

«Κανείς δεν παρεμβαίνει. Είναι θέμα σχεδιασμού και βούλησης. Δεν υπάρχει βούληση» τόνισε και ο  βουλευτής της ΝΔ, Δ. Κυριαζίδης φιλοξενούμενος στο πάνελ και πάλι του ΣΚΑΙ, ενώ ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών που παρίστατο δήλωσε ότι «η καταστολή και η κατασταλτική δράση είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί η αστυνομία να επέμβει, υγιή αστυνόμευση γίνεται μόνο σε μη γκετοποιημένες περιοχές».

Κλείνοντας ο κ. Κυριαζίδης συμπέρανε ότι είναι «δικαιολογημένη η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου» ενώ χρειάζεται όπως είπε «οριστική και διαρκή λύση με την έννοια της παρουσίας. Δεν γίνεται μεμονωμένα». Απέφυγε να διευκρινίσει ωστόσο τι εννοεί ακριβώς με την έννοια της παρουσίας, είναι όμως κάτι που εύκολα μπορούμε να κατανοήσουμε όλοι…

Νωρίτερα μάλιστα είχε παραπέμψει και στη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη ότι σε ένα μήνα θα λύσει το θέμα με τα Εξάρχεια… κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό το πώς…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)