to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 19.07.2019

Πολιτική

Aτζέντα «Νόμος και Τάξη»: Ξαναφτιάχνουν την «Ομάδα ΔΕΛΤΑ», 1.500 προσλήψεις αστυνομικών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με 5 υπουργούς στο Μεγ. Μαξίμου την Πέμπτη για «προγραμματισμό προσλήψεων στο δημόσιο», εξήγγειλε προκήρυξη 2.450 θέσεων στο υπ. Υγείας αλλά και πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, με ανασύσταση της, διαβόητης για τη δράση της εναντίον διαδηλωτών συνήθως, «Ομάδας ΔΕΛΤΑ»


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, «υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος, Θ. Σκυλακάκης με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις:

- Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.

- Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα - και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους - 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός».

Σημειώνεται ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από το 2015, έχει πολλές φορές στο παρελθόν αποδεδειγμένα στραφεί με βάναυσο τρόπο - προφανώς με τις αντίστοιχες πολιτικές εντολές - εναντίον διαδηλωτών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η δράση της κατά τις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός της διαδηλώτριας Αγγελική Κουτσουμπού τον Δεκέμβριο του 2009 στο Σύνταγμα.

Διαβάστε ακόμα:

Γίναμε Ευρώπη: Στους δρόμους της Αθήνας κομάντος των τουριστών (βίντεο) - Μήπως η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στους τουρίστες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχουν δεχτεί τρομοκρατικές επιθέσεις;

ΚΥΣΕΑ: Ο Μιχάλης Καραμαλάκης νέος αρχηγός της Αστυνομίας - Την αλλαγή στην ηγεσία της Αστυνομίας κύρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, το οποίο συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γ. Ραγκούσης για την απόφαση ΚΥΣΕΑ: Απροσχημάτιστη καταπάτηση κάθε διαδικασίας αξιολόγησης στην ΕΛΑΣ - «Η αναστήλωση του κράτους της δεξιάς, ιδίως στα Σώματα Ασφαλείας, εξελίσσεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα», τονίζει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τη νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)