to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 18.10.2021

Κοινωνία

Αττικό Άλσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας στηρίζει τους κατοίκους ενάντια στην παραχώρηση χρήσης σε ιδιώτη

Καμία μέριμνα της περιφέρειας Αττικής και της γ.γ. Αθλητισμού για τους κοντά 300 ανθρώπους που αθλούνταν ελεύθερα στα συγκεκριμένα γήπεδα εδώ και 10 χρόνια και πλέον αντιμετωπίζουν τα λουκέτα και την παρουσία της αστυνομίας.


Eκατοντάδες αθλούμενοι και αθλούμενες του Αττικού  Άλσους είδαν ξαφνικά τον ζωτικό τους χώρο να βρίσκεται υπό... κατάληψη μετά την προκλητική απόφαση της Περιφέρειας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να παραχωρήσει τα τέσσερα γήπεδα του τένις σε σωματείο της Νέας Ιωνίας, και συγκεκριμένα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας. Χωρίς ωστόσο να ληφθεί καμία μέριμνα για τους κοντά 300 ανθρώπους που αθλούνταν ελεύθερα στα συγκεκριμένα γήπεδα εδώ και 10 χρόνια και πλέον αντιμετωπίζουν τα λουκέτα και την παρουσία της αστυνομίας.

Με μια ακόμα δυναμική κινητοποίηση -για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή- που πραγματοποίησαν στις 17 Οκτωβρίου σχεδόν 150 αθλούμενοι και αθλούμενες στο Αττικό Άλσος και κάτοικοι των γύρω περιοχών διεκδίκησαν το αναφαίρετο δικαιώμά τους για ελεύθερη άθληση, ενώ κατήγγειλαν την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για παραχώρηση των γηπέδων τένις που υπάρχουν στο χώρο η οποία ουσιαστικά τους πετάει εκτός γηπέδων, αφού ο προσχηματικός όρος στη σύμβαση για ημερήσια 7ωρη ελεύθερη πρόσβαση στα γήπεδα, όπως αναφέρουν, εμπεριέχει αρκετές ασάφειες για την εφαρμογή του, ενώ κάθε άλλο παρά πληροί τις ανάγκες για άθληση του κόσμου στο Αττικό Άλσος.

Η επιτυχημένη αγωνιστική κινητοποίηση για τη δημόσια χρήση των γηπέδων στο Αττικό Άλσος άνοιξε με ομιλίες για το ζήτημα και συνεχίστηκε με το άνοιγμα των κλειδωμένων χώρων και την πραγματοποίηση αγώνα επίδειξης.

Παρών ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α' Αθήνας, Νίκος Φίλης, ο οποίος και μίλησε στους παρευρισκόμενους και ο Ιούλιος Συναδινός, πρώην Γ.Γ. Αθλητισμού.

Επίσης στο πλευρό των αθλουμένων βρέθηκαν και δήλωσαν συμπαράσταση στον αγώνα τους μέλη συλλογικοτήτων της περιοχής και εκπρόσωποι των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, όπως από τη «Δύναμης Ζωής» η επικεφαλής και πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρ. Καραμάνος και Σπ. Αγγέλης, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Γρ. Τιμπλαλέξης, από την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» η Δ. Κουτσούμπα κ.ά. Από τη δημοτική κίνηση της Αθήνας «Ανοιχτή Πόλη», παρών ήταν ο δημοτικός συμβουλος Κ. Αλεξίου και οι σύμβουλοι της 7ης δημοτικής κοινότητας Β. Δασκαλόπουλος και Δ. Κοκκώνη και από την «Ανταρσία στις γειτονιές» ο δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Κωνσταντίνου.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου πρόκειται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ερώτηση της «Δύναμης Ζωής» με την οποία ζητείται να ακυρωθεί η παραχώρηση χρήσης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτη και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)