to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αττικό Άλσος: Αυγενάκης και Πατούλης παραδίδουν σε ιδιώτες τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Έξωση από τους αθλητικούς χώρους του Αττικού Άλσους και κατάργηση στην πράξη του προγράμματος "Αθλητισμός για Όλους" αποφάσισαν Αυγενάκης και Πατούλης


Την ώρα που είναι έντονες οι αντιδράσεις των δημάρχων για την απόπειρα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να καταργήσει το πρόγραμμα «Αθλητισμός για  Όλους», στην Περιφέρεια Αττικής με διοίκηση Γιώργου Πατούλη αυτό άρχισε να συντελείται!

Με τη… δόλια τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), κατόπιν αιτήματος της τελευταίας, τα τέσσερα γήπεδα στο Αττικό  Άλσος περνούν πλέον στη διαχείριση ιδιωτικού αθλητικού ομίλου. Και βέβαια από τη Δευτέρα έχει μπει λουκέτο στις εισόδους των τεσσάρων γηπέδων απαγορεύοντας την ελεύθερη πρόσβαση των αθλούμενων.

«Επί δέκα χρόνια αυτός ήταν ο δικός μας χώρος, όπου αθλούμασταν δωρεάν. Και τώρα βλέπουμε τα λουκέτα στις εισόδους των τεσσάρων γηπέδων» λένε με αγανάκτηση οι κάτοικοι της περιοχής, που επισκέπτονταν καθημερινά τους χώρους άθλησης. «Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τη διοίκηση της Περιφέρειας ότι είναι επιλογή της να δώσει τους χώρους άθλησης σε ένα ιδιωτικό σωματείο» συμπληρώνουν στον ίδιο τόνο.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η ΑΥΓΗ, η μεταβίβαση των τεσσάρων γηπέδων στον όμιλο αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας από την Περιφέρεια, η οποία είχε επί δέκα χρόνια την ευθύνη της διαχείρισης, έγινε με δύο αποφάσεις, η πρώτη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και η δεύτερη της ΓΓΑ, με τρόπο δόλιο, που δεν καταμαρτυρούσε εμφανώς τις προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη να καταργήσει το πρόγραμμα «Άθληση για  Όλους».

Έτσι λοιπόν, ενώ ήταν σε ισχύ η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΑ, με την οποία η μεν πρώτη έχει τη διαχείριση και συντήρηση των τεσσάρων αθλητικών χώρων και η δεύτερη πλήρωνε τη μισθοδοσία των γυμναστών με σκοπό να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι αθλούμενοι για την εκγύμνασή τους, αυτό άλλαξε. Με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής κατόπιν αιτήματος της ΓΓΑ αφενός παρατάθηκε η ισχύς της προγραμματικής σύμβασης από 31.12.2023 στις 31.12.2025. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η ΓΓΑ ζήτησε από την Περιφέρεια Αττικής τροποποίηση των όρων τής προγραμματικής σύμβασης που να της δίνει τη δυνατότητα «να παραχωρεί τη χρήση των αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού  Άλσους σε ειδικά αναγνωρισμένα και επιλεγέντα από την ίδια αθλητικά σωματεία, τα οποία θα υλοποιούν τα προγράμματα δωρεάν άθλησης των πολιτών για επτά (7) ώρες τουλάχιστον ημερησίως». Σε συνέχεια της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, η ΓΓΑ εξέδωσε στις 17 Αυγούστου 2021 απόφαση με την οποία παραχωρεί τη χρήση των τεσσάρων γηπέδων στον όμιλο αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας. Και έτσι μπήκε και το λουκέτο στους τέσσερις ελεύθερους χώρους άθλησης, πράγμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κατοίκους. «Χάριν της δωρεάν άθλησης, το τένις έγινε λαϊκό άθλημα. Τώρα τι θέλουν; Να μας το καταργήσουν κι αυτό;» διερωτώνται αγανακτισμένοι οι αθλούμενοι διεκδικώντας την ανάκληση των δύο αποφάσεων!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)