to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:03 | 23.10.2017

Αθλητισμός

Ατρόμητος, μόνος και πρώτος!

Με... σπασμένα τα φρένα ο Ατρόμητος, νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με γκολ του Ντάουντα (55') και απολαμβάνει αήττητος τη μοναξιά της κορυφής για πρώτη φορά στην ιστορία του!


Ποιος θα περίμενε ότι έπειτα από οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα θα βρισκόταν στην κορυφή ο Ατρόμητος; Οι παίκτες του Κάναντι «άλωσαν» το ΟΑΚΑ επικρατώντας 1-0 απέναντι στην ΑΕΚ κι ανέβηκαν στην 1η θέση της Σούπερ Λίγκας με 16 βαθμούς.

Κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Κανένας από τους δύο προπονητές δεν ήθελε να ρισκάρει και με εξαίρεση ένα σουτ του Μάνταλου στο 8ο λεπτό δεν υπήρξε άλλη καλή στιγμή. 

«Φωτιά» το δεύτερο 45λεπτο. Η Ένωση στάθηκε άτυχη όταν σημάδεψε στο 46’ το δοκάρι με τον Μάνταλο και σε ένα σημείο όπου έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς είδε τους Περιστεριώτες να ανοίγουν το σκορ με υπέροχο τελείωμα του Ντάουντα (55’). Οι κιτρινόμαυροι ξεπέρασαν εύκολα το σοκ και θα μπορούσαν να είχαν απαντήσει άμεσα αν ο Αραούχο δεν είχε νικηθεί από τον Γιαννιώτη σε τετ-α-τετ.

Ροντέο στα τελευταία λεπτά με την ομάδα του Χιμένεθ να παίζει τα ρέστα της αλλά και τους αμυντικούς του Ατρόμητου να μη λυγίζουν από την πίεση που δέχτηκαν και να κρατούν το ιστορικό «διπλό» μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. 

 
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Στα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής του πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
  • Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
  • Κέρκυρα-Παναιτωλικός 1-0
  • Λαμία-Παναθηναϊκός 1-1
  • Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 0-1

  • Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη 2-0
  • Πλατανιάς-ΑΕΛ 0-1
  • Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0
  • ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-1

To ματς: 


Πολύ προσεκτικό ξεκίνημα από τις δύο ομάδες στο παιχνίδι. Ήταν φανερό πως κανένας από τους δύο προπονητές δεν ήθελε να ρισκάρει με αποτέλεσμα το ματς να μην έχει ρυθμό. Πάντως, η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ όταν έπειτα από όμορφη κάθετη του Αραούχο, ο Μάνταλος έπιασε ένα ωραίο σουτ αλλά ο Γιαννιώτης ήταν σε ετοιμότητα (8’). Με εξαίρεση την συγκεκριμένη φάση, ο Ατρόμητος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Η ομάδα του Κάναντι έκλεινε άψογα όλους τους χώρους προς την περιοχή της, ενώ κρατούσε και σε εγρήγορση τους αμυντικούς της Ένωσης που δέχτηκαν έντονο πρέσινγκ στις πρώτες πάσες τους. 

Τα λεπτά περνούσαν στο ΟΑΚΑ και το ματς έμοιαζε περισσότερο με παρτίδα σκάκι ανάμεσα στους δύο προπονητές. Μετά το μισάωρο ο ρυθμός πήγε να «ανοίξει» κάπως, όμως οι φιλοξενούμενοι έφεραν άμεσα πολύ κοντά τις γραμμές τους και δεν επέτρεψαν στους κιτρινόμαυρους να βρουν χώρους. Η ΑΕΚ σταδιακά άρχισε να ανεβάζει τα ποσοστά της στην κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορούσε έξω από την περιοχή του Ατρόμητου, αλλά χωρίς ιδιαίτερη ουσία, αφού δεν έβγαλε φάσεις και το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. 

Άλλο ματς στο ΟΑΚΑ στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά όμως στάθηκε άτυχη αφού ο Μάνταλος σημάδεψε το δοκάρι από τα 2 μέτρα (46’). Οι παίκτες του Χιμένεθ πίεσαν αρκετά και για πρώτη φορά στο ματς «άνοιξαν» την αντίπαλη άμυνα. Πάντως, οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που έπιασαν στον ύπνο την Ένωση κι άνοιξαν το σκορ με ωραίο σουτ του Ντάουντα (55’) που ξεχάστηκε από τους Μπακάκη και Λαμπρόπουλο. Οι κιτρινόμαυροι αντέδρασαν σωστά, δεν έδειξαν να επηρεάζονται από το γκολ, όμως πέταξαν μεγάλη ευκαιρία για να απαντήσουν με τον Αραούχο στο 60ο λεπτό. 

Σταδιακά οι Περιστεριώτες κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την περιοχή τους, ενώ «βολεύτηκαν» από τις σέντρες που επιχειρούσαν οι γηπεδούχοι καθώς στο ψηλό παιχνίδι ήταν ανίκητοι. Η ΑΕΚ ξαναέβαλε το πόδι στο γκάζι το τελευταίο δεκάλεπτο. Οι άμυνα του Ατρόμητου πέρασε δύσκολα, όμως όποτε χρειάστηκε ο Γιαννιώτης ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε μαζί με τους υπόλοιπους αμυντικούς του το μεγάλο διπλό μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Διαμαντόπουλου. 
 

Οι συνθέσεις: 


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (65’ Γκάλο), Τσόσιτς, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λάζαρος (46’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο (70’ Πατίτο) 

 


Στον πάγκο: Τσιντώτας, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Βλαχομήτρος 

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσουλάτζιτς (86’ Ζησόπουλος), Βασιλακάκης, Ούμπιδες (64’ Κυριακίδης), Ουάρντα, Ντιγκινί, Ντάουντα (64’ Καρασαλίδης) 

Στον πάγκο: Μίρκοβιτς, Βασιλείου, Μανούσος, Μένσα 

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος 

(πηγή: sport-fm)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)