to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 05.09.2019

Πολιτική

Α.Τριανταφυλλίδης προς κυβέρνηση για Μετρό-ΟΑΣΘ: Μην παίζετε με την καθημερινότητα και τα νεύρα των Θεσσαλονικέων (βίντεο)

«Καλώ την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και τον αρμόδιο Υπουργό, Κ.Καραμανλή να μην παίζουν με την καθημερινότητα των Σαλονικιών, να μην παίζουν με τα νεύρα μας».


«Είδαμε και πάθαμε να φύγουμε από την περίοδο της ακινησίας 2012-2015 για το ΜΕΤΡΟ και τον ΟΑΣΘ, τα οποία βάλαμε σε μία ρότα ολοκλήρωσης  και εξυγίανσης αντίστοιχα.  Από τις ασαφείς και διφορούμενες δηλώσεις τους, χωρίς σαφή προσανατολισμό, τοποθετούν και πάλι τα συγκεκριμένα έργα στο «θάλαμο δημιουργικής αναμονής»,  παίζοντας έτσι με τα νεύρα των Θεσσαλονικέων» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την πορεία της εξυγίανσης του ΟΑΣΘ και των έργων ολοκλήρωσης του ΜΕΤΡΟ, με την κωλυσιεργία της Κυβέρνησης και το διαφαινόμενο εκτροχιασμό του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου.

Αναφερόμενος στον ΟΑΣΘ ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «Ο ΟΑΣΘ που ήταν κρατικός ως προς τις ζημίες και ιδιωτικός ως προς τα κέρδη των μετόχων μπήκε στο δρόμο της εξυγίανσης. Από τις ζημίες του 2016 περάσαμε στα κέρδη του 2017 και του 2018. Φύγαμε από το ελεεινό καθεστώς που δεν έδινε καν ρέστα στους επιβάτες.

Παρά τα δικαιολογημένα παράπονα των Θεσσαλονικέων,  προκηρύξαμε την αγορά 350 νέων λεωφορείων, νέας τεχνολογίας, με περιβαλλοντική ευαισθησία και την πρόσληψη 300 νέων οδηγών. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πάγωσε και τα δυο.

Έχω καταθέσει δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό για το ΜΕΤΡΟ και τον ΟΑΣΘ και αναμένω να μου απαντήσει όταν λειτουργήσει και πάλι ο θεσμός του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή. 

Καλώ, ενόψει της 84ης ΔΕΘ, τον  κ.Μητσοτάκη και  τον κ.Καραμανλή να σταματήσουν να παίζουν με την καθημερινότητα των πολιτών και να μην ταλαιπωρούν τον κόσμο μας.

Της Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας της Μακεδονίας της αρμόζει η σοβαρότητα. Με την προηγούμενη Κυβέρνηση  η ανάδοχος εταιρία του ΜΕΤΡΟ δεν έθεσε κανένα θέμα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Μόλις ανέλαβαν την εξουσία,  Μητσοτάκης και Καραμανλής,  άρχισαν  τα αιτήματα από την ανάδοχοεταιρεία.

Οι Θεσσαλονικείς καταλαβαίνουν και αντιλαμβάνονται  πλέον ποιοι ευθύνονται για τις καθυστερήσεις και την κωλυσιεργία όπως και  τα διακινούμενα συμφέροντα  στο παρασκήνιο».

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)