to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 28.06.2012

Κοινωνία

Αθώωση των 7 από τους 8 χρυσαυγίτες στη Βέροια- Η δικαιοσύνη στο πλευρό της Χρυσής Αυγής;

Αθώωσαν τους 7 από τους 8 κατηγορούμενους - Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν σε ιδιοκτήτη καφενείου και τραυμάτισαν έναν θαμώνα, ενώ την ίδια στιγμή καταδικάζουν το θύμα της επίθεσης για πρόκληση και συμπλοκή!


Σοκαρισμένη η κοινωνία της Βέροιας από την απρόσμενη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας. Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερες από 12 ώρες, στο θύμα της επίθεσης Γιάννη Βραχνή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών και 20 ημερών φυλάκισης. Του επιβλήθηκε, δηλαδή, ποινή μεγαλύτερη από την τετράμηνη ποινή με αναστολή στην οποία καταδικάστηκε ένας από τους δράστες της επίθεσης!!!


Ο κ. Βραχνής δήλωσε στο left.gr ότι από θύμα της επίθεσης καταδικάστηκε ως θύτης αυτής, ενώ, όπως συμπλήρωσε, σκοπεύει να ασκήσει αναίρεση κατά της πρωτόδικης απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας δεν δέχθηκε ότι επρόκειτο για επίθεση, αλλά για συμπλοκή, προτίμησε τις καταθέσεις των χρυσαυγιτών-κατηγορουμένων παρά αυτές των αυτοπτών μαρτύρων-θαμώνων του καφενείου που υποστήριζαν τα αντίθετα.


Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι προκλήθηκαν στη φασιστική επίθεση, καθώς το ίδιο πρωί της επίθεσης είχαν προηγηθεί επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής, τα οποία, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, τους έδιναν το δικαίωμα, να επιστρέψουν το απόγευμα και να επιτεθούν στον πατέρα ενός από τους εμπλεκόμενους σ' αυτά. Βάσει αυτών κρίθηκε ότι επρόκειτο για συμπλοκή και ότι για το ποινικό αδίκημα των κατηγορουμένων Χρυσαυγιτών ευθύνεται και ο ιδιοκτήτης του καφενείου, που δέχθηκε την επίθεση!


Το σκεπτικό του δικαστηρίου παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου και ουσιαστικής απονομής δικαιοσύνης. Ουσιαστικά επέρριψε προκλητική συμπεριφορά στον κ. Βραχνή, εξαιτίας της δράσης κάποιου τρίτου σε διαφορετικό χρόνο και τόπο, αφού το δικαστήριο παρέκαμψε εντελώς το γεγονός ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στο καφενείο με σκοπό ακριβώς και μόνο την επίθεση.  


Ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά εγείρει η σιωπηρή απόρριψη του γραπτού αιτήματος του δικηγόρου του θύματος να εξεταστεί βίντεο από το κύκλωμα κλειστής παρακολούθησης της διπλανής τράπεζας, το οποίο γνωστοποιήθηκε στο δικαστήριο και θα μπορούσε να αποδείξει την επίθεση των Χρυσαυγιτών.

Τέτοιες αποφάσεις αμαυρώνουν την ελληνική δικαιοσύνη, επιβραβεύοντας ουσιαστικά τις πρακτικές συμμορίας που υιοθετεί η Χρυσή Αυγή, εκθέτοντας κατ' αυτό τον τρόπο τους πολίτες που υπερασπίζονται την δημοκρατία. Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι για την "αντισυστημικότητά" τους σε σχέση με το κατεστημένο, βλέπουμε ότι όταν διεκπεραιώνουν το θεάρεστο έργο της τρομοκρατίας και τη φυσικής καταστολής των πολιτών επιβραβεύονται από την αστυνομία και από τη δικαιοσύνη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)