to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 06.12.2022

Κοινωνία

Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης για συκοφαντική δυσφήμηση του Χαράλαμπου Αθανασίου

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον δημοσιογράφο που το 2017 είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία απο κατάθεση εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών


(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δικαιώθηκε ο δημοσιογράφος - εκδότης στην υπόθεση που τον έφερε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Όπως αναφέρει το Documentonews.gr, ο Κώστας Βαξεβάνης «παραπέμφθηκε σκανδαλωδώς στο ακροατήριο, επειδή το 2017, είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία κατάθεσης του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών Αλέξανδρου Αβατάγγελου, ο οποίος κατήγγειλε συνεργάτες του κ. Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι είχαν χρηματιστεί, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποφυλάκισή του».

Το δικαστήριο έκρινε αθώο, συμφωνώντας με την εισαγγελική πρόταση, τον δημοσιογράφο, τον οποίο κατηγορούσε ο πρώην δικαστικός και νυν πολιτικός ότι παρανόμως χρησιμοποίησε την κατάθεση του Αβατάγγελου και ότι τον συκοφάντησε.

«Μετά τις αποκαλύψεις, στις οποίες είχε αρνηθεί να απαντήσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, παρότι αυτό όφειλε εκ της θέσεως του να πράξει, και παρά το γεγονός ότι το Documento είχε απευθυνθεί στον ίδιο, ο Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, κατηγορώντας τον ότι  παρανόμως χρησιμοποίησε την κατάθεση του Αβατάγγελου και ότι τον συκοφάντησε. Αποδέχθηκε δηλαδή ότι η κατάθεση του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών ήταν πραγματική, αλλά έκρινε ότι ο δημοσιογράφος που την έφερε στο φως είναι συκοφάντης. Με άλλα λόγια, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, παρότι προφανώς και ο ίδιος αντιλαμβανόταν τη σημασία της καταγγελίας για τους στενούς συνεργάτες του, αλλά και το γεγονός ότι αυτή είναι υπαρκτή και ότι ως υπουργός δεν μπορεί να μην απαντά, επιχείρησε δια της δικαστικής οδού, να φιμώσει τη δημοσιογραφική έρευνα. Όμως απέτυχε» σημειώνει το Documentonews.gr.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)