to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αθώοι οι 44 σύμβουλοι Νίκαιας-Ρέντη που είχαν αρνηθεί «επανέλεγχο» συμβάσεων επί υπουργίας Κυρ. Μητσοτάκη

Το Πλημμελειοδικείο Πειραιά αθώωσε τους 44 δημοτικούς συμβούλους Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη που είχαν κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος και απείθεια


Το δίκαιο του εργαζόμενου υπερίσχυσε! Το Πλημμελειοδικείο Πειραιά αθώωσε τους 44 δημοτικούς συμβούλους Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη που είχαν κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος και απείθεια, αρνούμενοι να προχωρήσουν στον προσχηματικό «επανέλεγχο» μετατροπής συμβάσεων που ζητούσε επί υπουργίας του ο Κυρ. Μητσοτάκης, με στόχο τη συμπλήρωση της «δεξαμενής» των απολύσεων στο Δημόσιο.

Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας (από το σύνολο των 45 συμβούλων, ένας απουσίαζε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση) είχε αντιταχθεί στην «επιδρομή επιθεωρητών στον δήμο με πρόσχημα τον δήθεν έλεγχο συμβάσεων και στην ουσία την απόλυση των εργαζομένων» και δεν ανταποκρίθηκε στην αποστολή στοιχείων για τις μονιμοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων, λέγοντας, βέβαια, ότι οι σχετικές διατάξεις του νόμου 4250/2014 ήταν αντισυνταγματικές.

Ο «νόμος Κατρούγκαλου» κατάργησε το άρθρο για τον «επανέλεγχο». Επομένως, οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν ένσταση, υποστηρίζοντας ότι έχει εκπέσει το αξιόποινο και εξηγώντας ότι το δημοτικό συμβούλιο όφειλε να πάρει θέση απέναντι στον νόμο που οδηγούσε σε απολύσεις. «Στο δικαστήριο το σκεπτικό μας έγινε αποδεκτό στο σύνολό του», επισήμανε στέλεχος του δήμου στην «Εφ.Συν.», κάνοντας λόγο για μια πολύ καλή απόφαση, η οποία μάλιστα δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο.

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ήταν ένας από τους πέντε που αντέδρασαν και αρνήθηκαν να συναινέσουν στη διαδικασία του «επανελέγχου». Και στις πέντε περιπτώσεις ασκήθηκαν διώξεις, είτε σε αιρετούς είτε σε υπαλλήλους προϊσταμένους Διευθύνσεων. Το περιεχόμενο της απόφασης αναμένεται να κοινοποιηθεί μεταξύ δήμων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)