to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:28 | 15.01.2021

Πολιτική

Αθλιότητες Άδωνη: Όσοι πανεπιστημιακοί δεν θέλουν «αστυνομοκρατία», να πληρώνουν από την τσέπη τους

Την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια επικρότησε όπως αναμενόταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης.


Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 μπέρδεψε εσκεμμένα την προστασία των ιδρυμάτων με την αστυνομοκρατία που τόσο αγαπά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσπερνώντας το προϋπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και την ανάγκη προστασίας των ιδρυμάτων χρησιμοποίησε εκβιασμούς προς τα Ανώτατα Ιδρύματα και το προσωπικό τους για να δεχθούν τo νέο σώμα της Ειδικής Αστυνομίας (και τις 1000 προσλήψεις).

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως όσα ιδρύματα επιθυμούν να διατηρήσουν το αυτοδιοίκητο, θα πρέπει να πληρώνουν τα ίδια τις ζημιές που προκαλούνται στους πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά και την ηθική βλάβη προσώπων που κατά καιρούς ζημιώνονται.

«Όσοι ακαδημαϊκοί διαφωνούν με την αστυνομία στα πανεπιστήμια, να πληρώνουν τις ζημιές από την τσέπη τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να ψηφίσουμε έναν νόμο που θα έλεγε ότι θα μπορεί να επιλέγει το πανεπιστήμιο αν θα έχει αστυνομία εκεί ή όχι. Εάν όμως δεν την έχει, όλα τα μέλη ΔΕΠ - εφόσον αναλαμβάνουν αυτά την ευθύνη - θα πρέπει να δεσμεύονται με την προσωπική τους περιουσία για τις ζημιές».

«Και τις ζημιές σε υλικά αγαθά και την ενδεχόμενη ηθική βλάβη σε οποιονδήποτε φοιτητή ή μη φοιτητή που δεν μπορεί να μπει στα πανεπιστήμια, όπως εγώ», κατέληξε.

«Θα μπορεί να τους πάει στα δικαστήρια και να τον πληρώνουν από την τσέπη τους, εφόσον θέλουν να έχουν αυτοδιοίκητο, για όλες τις ζημίες που εδώ και δεκαετίες πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, δηλαδή κι εγώ», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός, μάλιστα, δήλωσε πως ο ίδιος θέλει να κάνει αγωγή σε πανεπιστήμιο, που δεν κατονόμασε, για ηθική βλάβη γιατί, όπως ισχυρίζεται, δεν μπορεί να πάει, καθώς «θα τον σπάσουν στο ξύλο αναρχικοί και οι καθηγητές κάνουν ότι δεν βλέπουν».

Ξέχασε βέβαια ότι και με το υπάρχον πλαίσιο χωρίς καμία ανάγκη να γίνουν τα Πανεπιστήμια αστυνομοκρατούμενα θα μπορούσε να προφυλαχθούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Τελικά, πρόκειται για κυβέρνηση που δεν θέλει να προσλάβει γιατρούς ή καθηγητές αλλά προτιμά αστυνομικούς και ειδικές δυνάμεις. 

Και εννοείται πως η κυβέρνηση δεν κόπτεται ιδιαίτερα για τις υλικές υποδομές των Ανωτάτων Ιδρυμάτων αλλά κυρίως για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, προτιμώντας πάντα έναν αστυνομικό στο πλάι!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)