to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:59 | 22.04.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Αθλιότητα Μητσοτάκη: Κατηγόρησε τους νεκρούς του κορωνοϊού ότι πέθαναν γιατί δεν έκαναν το εμβόλιο

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επίθεση του πρωθυπουργού στους νεκρούς της πανδημίας και στις οικογένειές τους που θρηνούν


Μνημείο αθλιότητας ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νεκρούς της πανδημίας τους οποίους κατηγόρησε ότι πέθαναν για δεν έκαναν το εμβόλιο.

Ο πρωθυπουργός προσέβαλε τους νεκρούς και τις οικογένειές τους που θρηνούν λέγοντας κατά την ανακοίνωση των μέτρων ότι «Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί».

Και δεν εννοούσε ότι θα είχαν σωθεί εάν υπήρχαν εμβόλια αλλά θα είχαν σωθεί εάν δεν αρνιούνταν να τα κάνουν, καθώς στη συνέχεια είπε: «θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό».

Λες και οι πάνω από 9.500 νεκροί από τον κορωνοϊό ήταν οπαδοί του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Λες και οι πάνω από 9.500 νεκροί είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο και συνειδητά επέλεξαν να μην το κάνουν.

Και το είπε αυτό ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης και ο πρόεδρος ενός κόμματος που τα στελέχη του έσπευσαν να εμβολιαστούν εκτός σειράς. Έσπευσαν να εμβολιαστούν «κλέβοντας» τη σειρά ανθρώπων που είχαν προτεραιότητα λόγω της ηλικίας τους και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζαν.

Το είπε αυτό ένας πρωθυπουργός που συνειδητά δεν ενίσχυσε τα δημόσια νοσοκομεία με προσωπικό και κλίνες, με αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά την πανδημία άνθρωποι να δίνουν την ύστατη μάχη διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Και ασθενείς με σοβαρά νοσήματα non covid να αποκλείονται από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία που έχουν γίνει μιας νόσου.

Το είπε αυτό ένας πρωθυπουργός που διατυμπάνιζε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού ενώ έχει εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις μόνο το 7%.

Το είπε αυτό ένας πρωθυπουργός που υποσχόταν ότι θα εμβολιάζονται 2 εκατομμύρια πολίτες κάθε μήνα και μέχρι σήμερα, μήνες μετά τις βερμπαλιστικές εξαγγελίες του, έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις 776.429 πολίτες και με μία 2.652.448.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον μόνο ρόλο που έχει μάθει να παίζει είναι αυτός του κατηγόρου. Γιατί ο ίδιος ως πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι δεν έχει καμιά ευθύνη.

Έτσι μέχρι σήμερα μας έλεγε ότι φταίνε οι πολίτες για την έκρηξη των κρουσμάτων. Φταίνε οι πολίτες που ως χώρα έχουμε το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αποτυχημένο σε αποτελεσματικότητα lockdown στην Ευρώπη.

Και τώρα φταίνε οι πολίτες που πεθαίνουν. Το ανάθεμα στους νεκρούς με κατηγορίες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)