to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 19.02.2021

Πολιτική

Άθλια παράσταση Μενδώνη: «Απαντά» με κατηγορίες κατά δημοσιογράφων και λάσπη κατά πάντων

Η Λίνα Μενδώνη, όχι μόνο δεν απολογήθηκε για τη συγκάλυψη του θέματος από την ίδια και τον πρωθυπουργό, αλλά εκτόξευσε κατηγορίες κατά των δημοσιογράφων πριν ξεκινήσει ένα σόου λάσπης προς πάσα κατεύθυνση. «Στα μανταλάκια» ο Δημήτρης Λιγνάδης - Με καθυστέρηση εβδομάδων υιοθετούνται οι καταγγελίες - Μείζον θέμα η παραμονή Μενδώνη στη θέση της υπουργού


Σε διαδικτυακή, μη δημόσια, συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά το μεσημέρι, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη παρουσιάστηκε ως «σύμμαχος» της Δικαιοσύνης, «προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου».

Η υπουργός Πολιτισμού, που μέχρι χθες επιτίθετο σε όποιον τολμούσε να θίξει τις υποθέσεις παιδοφιλίας και βιασμού γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, σήμερα μας ενημέρωσε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας «επικίνδυνος άνθρωπος» και την εξαπάτησε. Ακόμα, ενημέρωσε πως κατέθεσε μήνυτηρια αναφορά, ένω πριν δύο εβδομάδες υποστήριζε πως δεν γνώριζε τίποτα.

«Με εξαπάντησε ξεδιπλώνοντας... όλες τις υποκριτικές του ικανότητες»

Πολλά 24ωρα από την κατάθεση των πρώτων κατηγοριών στον εισαγγελέα, αλλά και την αποκάλυψη πως αυτή είχε γίνει πριν τις δηλώσεις περί άγνοιας της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Λίνα Μενδώνη εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι, επιχειρώντας να αποκρούσει την έντονη κριτική που της ασκείται, αλλά το αίτημα περί παραίτησής της. Είχε προηγηθεί το ίδιο πρωί η μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας  να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη.

Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Σημειώνεται πως η σχετική συζήτηση στο Twitter, εδώ και εδώ, έχει πάρει φωτιά.

Η συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε εχθές το απόγευμα από το υπουργείο χωρίς να γίνει γνωστό κανένα άλλο στοιχείο για το περιεχόμενό της. Σε αυτή, η υπουργός όχι μόνο κατέρριψε τις φήμες περί παραιτήσεώς της που είχαν αρχίσει να οργιάζουν από εχθές, αλλά προχώρησε σε κήρυγμα κατά των δημοσιογράφων για τον χειρισμό του θέματος.

Η Λίνα Μενδώνη, όχι μόνο δεν απολογήθηκε για τη συγκάλυψη του θέματος από την ίδια και τον πρωθυπουργό, κίνηση που οδήγησε αμφότερους στο μάτι του κυκλώνα της κριτικής των τελευταίων ημερών, αλλά παρουσιάστηκε ως «σύμμαχος» της Δικαιοσύνης, θέτοντας «στη διάθεση της» όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του.

Δεν δίστασε μάλιστα να πει πως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Λυδία Κονιόρδου είχε παίξει σε παράστασή του. Άφησε μάλιστα υπονοούμενα πως ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον αντιδρά, γνώριζε για την υπόθεση.

Η υπουργός θεώρησε επίσης σκόπιμο για την υπεράσπισή της να αναφέρει το όνομα του πρώην υπουργού και μέλους των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, ενώ διάβασε παλιές θετικές κριτικές της Ελενας Ακρίτα για τον ηθοποιό Λιγνάδη... στον «Οιδίποδα»!

Η υπουργός υποστήριξε πως «δεν υπάρχει φωτογραφία που να δείχνει την ίδια ή τον πρωθυπουργό με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ιδιωτικές στιγμές»,  καθώς «δεν τον γνώριζαν».

Όλα αυτά, λίγες ώρες αφότου έγινε επισήμως γνωστή στον εισαγγελέα νέα υπόθεση για βιασμό 14χρονου, τότε μαθητή Β´ τάξης Γυμνασίου, από τον «γνωστό ηθοποιό σκηνοθέτη» - κακούργημα που δεν έχει παραγραφεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)