to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 03.12.2019

Κοινωνία

«Άθλια διαστρέβλωση»: Γιατί ακριβώς «κατηγορείται» το Left.gr;

Ποια είναι η... διαστρέβλωση την οποία καταγγέλλει η παράταξη του ΚΚΕ;


Για "άθλια τακτική" κάνει λόγο η παράταξη της ΕΣΗΕΑ "Δημοσιογραφική Συνεργασία" που πρόσκειται στο ΚΚΕ, κατηγορώντας το left.gr για διαστρέβλωση σε ό,τι αφορά σχετικό δημοσίευμα για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι παρατάξεις που μετέχουν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για το ψήφισμα στήριξης του δημοσιογράφου Των Νέων, Δ. Μανιάτη. Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη βδομάδα, ο Απ. Δοξιάδης, στέλεχος της κυβέρνησης της ΝΔ (εθνικός υποσυντονιστής του πρότζεκτ «Κανένα παιδί μόνο»), ζήτησε με ανοιχτή επιστολή του προς την εφημερίδα την απόλυση του Δ. Μανιάτη. 

 
Ποια είναι όμως η... διαστρέβλωση την οποία καταγγέλλει η παράταξη του ΚΚΕ; Το δημοσίευμα του left.gr, αφού παρέθεσε το ψήφισμα της ΕΣΗΕΑ, συμπλήρωνε το εξής: " Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψήφισμα δεν στηρίχθηκε από την παράταξη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» που πρόσκειται στο ΚΚΕ, από την παράταξη «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από την παράταξη του Ν. Καρούτζου". 
 
Η "Δημοσιογραφική Συνεργασία" στην απάντηση της αναφέρει ότι "στήριξε από την πρώτη στιγμή τον συνάδελφο και, συγκεκριμένα, στο προσχέδιο ανακοίνωσης της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΑ αντιπρότεινε την εξής πρόταση: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη στήριξή του στον συνάδελφο Δημήτρη Μανιάτη για την συνειδητή επίθεση που δέχθηκε, η οποία έφθασε μέχρι την υπόδειξη για την απόλυσή του. Το ΔΣ καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν κάθε απόπειρα τρομοκράτησής τους από κράτος και εργοδοσία". Αυτό όμως που φροντίζει να μην αναδείξει είναι ότι το παραπάνω κείμενο ήταν το προσχέδιο της, όχι το ψήφισμα που εντέλει πέρασε. Με άλλα λόγια, το γνωστό ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Η παράταξη του ΚΚΕ πρότεινε το παραπάνω ψήφισμα με το οποίο συμφώνησε η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το οποίο όμως μειοψήφησε. Και το ψήφισμα που εντέλει πλειοψήφησε δεν στηρίχθηκε από αυτές τις παρατάξεις. Επαναλαμβάνουμε πως η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε αίτημα του Απ. Δοξιάδη για απόλυση του Δ. Μανιάτη, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.   

Η ανακοίνωση της παράταξης καταλήγει με τρόπο αν μη τι άλλο θεαματικό: "Όσο για το "left.gr", τι μπορεί κανείς να περιμένει από μια ΣΥΡΙΖΑίικη ιστοσελίδα που στηρίζει τα αφεντικά; Αυτό έκανε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, αυτό κάνει και τώρα". Όπως έλεγε κι ο Χάρρυ Κλυνν υποδυόμενος τον Αστυνόμο Μπέκα: "Ας το πιστέψω". 

Υ. Γ. Το "Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ" επανέρχεται ισχυριζόμενο πως η απάντηση του left.gr δεν περιλαμβάνει πως κατατέθηκε εναλλακτικό ψήφισμα. Καλά θα κάνουν να την ξαναδιαβάσουν. Και εντέλει να αποφασίσουν: Ο εκπρόσωπος τους που απουσίαζε από τη συνεδρίαση ζήτησε ή όχι να στηριχθεί το προσχέδιο της παράταξης του ΚΚΕ, όπως είχαν αναφέρει ή εντέλει απουσίαζε απλώς; 

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)