to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:39 | 29.05.2013

Πολιτισμός

Αθηναϊκό Φεστιβάλ Τζαζ με διεθνή χαρακτήρα, από την Παρασκευή 31//5 στην Τεχνόπολη

Τα πιο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της τζαζ, με παγκόσμια καριέρα και καταξίωση, θα ερμηνεύσουν μία μεγάλη γκάμα ακουσμάτων, στο φετινό Athens Technopolis Jazz Festival


Μετά από 12 χρόνια επιτυχίας, το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων απλώνει τα φτερά του σε όλο τον κόσμο και εξελίσσεται στο διεθνές «Athens Technopolis Jazz Festival», που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη, από την Παρασκευή 31 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο 13ο ανανεωμένο ραντεβού με την τζαζ μουσική,  οι φίλοι του είδους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικά σχήματα από 9 χώρες: Πορτογαλία, Δανία, Ισπανία, Πολωνία, Ελλάδα, Αργεντινή, Ισραήλ, Αυστρία και Ολλανδία (κατά σειρά εμφάνισης).

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 31 Μαΐου

21.00: Η Big Band Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της Big Band φιλολογίας, έργα της σύγχρονης - ποιοτικής τζαζ και συνθέσεις ελλήνων δημιουργών.

22.00: Το Laurent Filipe «Ar Trio» (Πορτογαλία) εμπνέεται από μια ισχυρή ποιητική και αφηγηματική λάμψη, που είναι πάντα παρούσα στη μουσική του προσέγγιση.

23.00:  Phronesis, (Δανία). Με όνομα που προέρχεται από την ελληνική λέξη «φρόνησις», το μουσικό αυτό τρίο παρουσιάζει νέο υλικό, που θα ηχογραφηθεί μέσα στο 2013 και κομμάτια από το άλμπουμ τους «Walking dark» του 2012.

Σάββατο 1 Ιουνίου

21.00: Οι Serrano & Lechner, (Ισπανία) έχουν στο ρεπερτόριό τους δικές τους συνθέσεις και θέματα που προέρχονται από άλλα μουσικά είδη, όπως το τάνγκο και η κόπλα, που χρησιμεύουν ως μαγιά για τις μουσικές τους περιπλανήσεις.

22.00: Οι Contemporary Noise Sextet, (Πολωνία) παρουσιάζουν όμορφα πιανιστικά κομμάτια, σε δημιουργικό διάλογο με τα πνευστά, απλές και γεμάτες συγκίνηση συνθέσεις που κλιμακώνονται σε δραματικές κορυφώσεις και γίνονται κάθε φορά και μια αποκάλυψη.

23.00: Γιώργος Κρομμύδας - Yorgos Krommydas Modern Jazz Quintet (Ελλάδα). Ο ταλαντούχος κιθαρίστας  - με το νέο του σχήμα -   παρουσιάζει τη δεύτερη προσωπική του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Aggressive thoughts», αλλά και μια διαφορετική προσέγγιση των κομματιών του πρώτου δίσκου του.

Κυριακή 2 Ιουνίου

20.00: Το Roman Gomez Trio, (Αργεντινή) δημιουργεί και παρουσιάζει καινούριους εναλλακτικούς τρόπους παιξίματος της αργεντίνικης  μουσικής, με επιρροές από την τζαζ.

21.00: Shai Maestro feat. Petros Klampanis, (Ισραήλ). Το πρώτο άλμπουμ του νεοσύστατου γκρουπ του πιανίστα Shai Maestro έχει ξεχωρίσει ήδη στα γαλλικά τζαζ τσαρτς.

22.00: Οι Michaela Rabitsch & Robert Pawlik, (Αυστρία),  έχουν στο ρεπερτόριό τους τζαζ, ποπ και λάτιν μελωδίες, με μοντέρνους ρυθμούς και τολμηρούς αυτοσχεδιασμούς, σε έναν αρμονικά ισορροπημένο συνδυασμό φωνής και μουσικών οργάνων.

23.00: Ramon Valle Trio, (Ολλανδία). Ο κουβανός πιανίστας με το σχήμα του δημιουργεί τη δική του μουσική, ανεξάρτητα από στιλιστικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς, βρίσκοντας προσωπικούς δρόμους προσέγγισης στην κουβανέζικη μουσική και μένοντας μακριά από τα συνήθη κλισέ, κινούμενος με την ίδια άνεση από την όπερα έως τη σύγχρονη τζαζ.

Πληροφορίες:

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 – Γκάζι (Σταθμός Μετρό: Κεραμεικός), τηλ.: , 210 3475518, 210 3453548.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)