to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 24.01.2015

Πολιτική

«Αθήνα έναντι Νταβός»: Η γερμανίδα βουλεύτρια Χάικε Χένσελ για τις ελληνικές εκλογές

«Την Κυριακή, ισχύει το "Είμαστε όλοι Έλληνες και Ελληνίδες, Είμαστε ΣΥΡΙΖΑ"!», αναφέρει η βουλεύτρια του Ντι Λίνκε, που συμμετέχει σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με το σύνθημα «Αυτή η οικονομία σκοτώνει»


Δήλωση της Heike Haensel, βουλεύτριας του Γερμανικού Κόμματος «Αριστερά» (Die Linke):

Για μια Νέα Πολιτική Αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη

Αθήνα έναντι Νταβός

Ως εκπρόσωπος αναπτυξιακής πολιτικής της Αριστεράς- “DIE LINKE”στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, συμμετέχω, σήμερα και αύριο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με το σύνθημα «αυτή η οικονομία σκοτώνει» Τη συγκέντρωση οργανώνει η Εταιρεία «Πολιτισμός της Ειρήνης» (Kultur des Friedens), με έδρα το το Tübingen, μαζί με άλλες οργανώσεις το Σάββατο στις 24 Ιανουαρίου στις 14.00 μ.μ. στην πλατεία ταχυδρομείου-Postplatz- του Νταβός. Καταγγέλλουμε τη νεοφιλελεύθερη Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου- «CETA», τη Συμφωνία Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας-«ΤΤΙΡ», την άσκηση αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς και την πολιτική λιτότητας της ΕΕ με τις δραστικές περικοπές τους σε κοινωνικές δαπάνες. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν, επίσης, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μεξικό και στη Σαουδική Αραβία.

Επιδίωξή μας στο Νταβός, είναι να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης από την Τρόϊκα, την ΕΕ, το ΔΝΤ, και την Παγκόσμια Τράπεζα, επιδεικνύοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό, που έχει για πρώτη φορά, την Κυριακή, τη μεγάλη ευκαιρία να ανατρέψει το πρόγραμμα φτωχοποίησης που επιβάλλει η ΕΕ. 

Με τη δήλωσή μου αυτή θέλω να υποστηρίξω το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αγωνίζεται μαζί και με πολλά κοινωνικά κινήματα για την ανάπτυξη μιας πολιτικής αυτοδιάθεσης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα.  Η νίκη του θα αποτελέσει ένα μοναδικό παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.  Η πολιτική αυτή μπορεί να αποτελέσει τον αντίποδα προς την επικρατούσα νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της συνόδου στο Νταβός. 

Την Κυριακή, ισχύει το «Είμαστε όλοι Έλληνες και Ελληνίδες, Είμαστε ΣΥΡΙΖΑ»! 

Heike Hänsel – 23-1-2015

«Πολιτισμός είναι η ευχαρίστηση να αλλάζεις τον κόσμο»

Bertolt Brecht

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)