to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:15 | 11.09.2021

Κοινωνία

Athens Pride 2021: Αυτό που μας ενώνει - Ηχηρό μήνυμα για την ισότητα

«Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι»: Athens Pride ξανά στην Αθήνα μετά από χρόνια δίνει εκ νέου δυναμική στις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας που τις τελευταίες ημέρες βάλλεται ακόμη μια φορά από υπερσυντηρητικούς κύκλους. Δείτε στιγμιότυτπα από τη παρέλαση που έκανε πολύχρωμους τους δρόμους της Αθήνας.


Ύστερα από τις εξαιρετικά πετυχημένες διοργανώσεις που έλαβαν χώρα στην πλατεία Συντάγματος τα χρόνια πριν την πανδημία, το Athens Pride επιστρέφει στα «μήτρια» εδάφη της πλατείας Κλαυθμώνος, όπου και πραγματοποιούταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η διοργάνωση κάνει λοιπόν ένα μικρό βήμα «πίσω» για να επανέλθει δυναμικά σήμερα Σάββατο, όπου θα γίνει η εξ αναβολής ημέρα υπερηφάνειας. Συνήθως η ημέρα γιορτής και διεκδίκησης για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα λάμβανε χώρα κάθε Ιούνιο, ωστόσο η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Για τον ίδιο λόγο οι διοργανωτριες/ες τόνισαν «θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά παρέλαση υπερηφάνειας, όπου μαζί θα τηρήσουμε τις ενδεδειγμένες αποστάσεις και θα φοράμε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της».

Η πολύχρωμη διαδρομή προς τη Βουλή

Ολοκληρώνεται η ετήσια παρέλαση. Ηχηρό μήνυμα για την ισότητα στους δρόμους της Αθήνας.

Και αντικυβερνητικές πικέτες έκαναν την εμφάνιση τους στη πορεία.

Image

Συγκίνηση προκαλεί η «παρουσία» της Zackie O στα πανό της διαδήλωσης.

Image

Image

Κλειστή είναι η οδός Σταδίου λόγω του φετινού Athens Pride. Με κεντρικό σύνθημα «Αυτό που μας ενώνει» οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή.

Χιλιάδες κόσμου στη διαδήλωση.

Η πορεία κατευθύνεται προς τη Βουλή. Συνθήματα για τα δικαιώματα και την ισότητα ακούγονται δυνατά, ελπίζουμε και μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Το «τουίτ» της Ιρλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Στιγμές από την εκκίνηση στη Πλατεία Κλαυθμώνος και βίντεο από το Newsbeast.gr

Image

Η ομάδα κρουστών Batala Athens στο Pride

Image

Image

Οι διοργανωτές/τριες με δημοσίευση τους στα κοινωνικά δίκτυα λίγο πριν τις 19.00 έστειλαν εικόνες από την εκκίνηση.

• Διαβάστε επίσης: Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Διεκδικούμε τις ζωές μας συμμετέχοντας στην πορεία του AthensPride»

«Όλ@ διαφορετικ@, όλ@ ίσ@»: Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για το αποψινό Athens Pride

Μήνυμα κατά των διακρίσεων εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της σημερινής πορείας του Athens Pride, ανεβάζοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram το επίσημο σποτ της φετινής διοργάνωσης:

Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι: Η ανακοίνωση του Athens Pride

«Περάσαμε ακόμη έναν χρόνο να παρακολουθούμε τη ζωή μας να περνάει και τα δικαιώματα μας —όσα λίγα κρατούσαμε σφιχτά στο ένα χέρι— να καταπατούνται. Έναν χρόνο που η ατομική ευθύνη μας φορέθηκε σε τέτοιο βαθμό, που αντικατέστησε την πολιτική. Έναν χρόνο που καθημερινά θρηνούμε θύματα, ελευθερίες κι αδικίες. Έναν χρόνο με τις διεκδικήσεις μας να μένουν στο συρτάρι και με μια κυβέρνηση που αρνείται να αντιμετωπίσει την LGBTQI+ κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Η στέρηση των δικαιωμάτων μας έχει διαχρονικό και διακομματικό χαρακτήρα.

Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι.

Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν.

Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα.

Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας.

Athens Pride 2021 | Αυτό που μας ενώνει

Το Pride είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση, είναι μνήμη.
Σε καλούμε να είσαι μαζί μας στη φετινή πορεία-παρέλαση υπερηφάνειας.

Θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά παρέλαση υπερηφάνειας, όπου μαζί θα τηρήσουμε τις ενδεδειγμένες αποστάσεις και θα φοράμε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της.

Δε θα πραγματοποιηθεί συναυλία ούτε θα υπάρχει χώρος με περίπτερα».

To spot της φετινής διοργάνωσης

«Από το 2005 το Athens Pride αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή ορατότητας της LGBTQI+ κοινότητας. Η ανάγκη αυτή για ορατότητα, καθώς και η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αυτή τη συγκυρία είναι μεγαλύτερες από ποτέ, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα σε ένα κλίμα προκαταλήψεων, διακρίσεων και φόβου» γράφουν οι διοργανωτές.

Και συνεχίζουν: «Είναι η στιγμή ως κοινότητα να αναζητήσουμε τα στοιχεία που μας ενώνουν, αυτά που μας ενδυναμώνουν και μας φέρνουν κοντά. Αυτά που είναι ο κοινός μας τόπος, από όπου αντλούμε ως κοινότητα καθημερινά δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις διακρίσεις που βιώνουμε στις οικογένειές μας, στη δουλειά μας, στις ζωές μας. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε παρά τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης, την αστυνομική βία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που ζούμε. Αγγίζουμε όλα αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε με περηφάνια κάνοντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας μέρος της νέας μας καθημερινότητας. 

Αυτό θέλουμε να γίνει για εμάς το Athens Pride. Αυτό που μας ενώνει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)