to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 22.08.2012

left.gr

Πολιτισμός

Το Athens Open Air Film Festival στο Λαύριο

Την Παρασκευή ξεκινούν οι προβολές στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου! Είσοδος ελεύθερη.


Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζουν μια συλλογή από τις καλύτερες, μικρού μήκους, καινοτόμες παραγωγές των τελευταίων ετών. 

Αγελάδες που ονειρεύονται να γίνουν χάμπουργκερ, περίεργα στρατιωτικά παιχνίδια, μυστηριώδη κορίτσια και παράλληλα σύμπαντα συναντιούνται στο πιο όμορφο πάρκο της Αττικής, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. 

Το σημαντικότερο φεστιβάλ ηλεκτρονικών τεχνών στον κόσμο, το αντίστοιχο των Όσκαρ για τα μικτά μέσα, και μια διαδραστική πλατφόρμα ζύμωσης νέων τάσεων και δημιουργίας, η Ars Electronica παντρεύει την κινούμενη εικόνα και την μουσική με την ψηφιακή τέχνη, για να ανακαλύψει εναλλακτικές προτάσεις για την καλλιτεχνική δημιουργία. 

Κάθε χρόνο το Prix Ars Electronica βραβεύει τις σημαντικότερες και αρτιότερες παραγωγές εναλλακτικών μέσων - και το 2ο Athens Open Air Film Festival συλλέγει τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές και σας τις παρουσιάζει σε μια πρωτοποριακή προβολή 

Οι ταινίες


The Cow Who Wanted to Be a Hamburger 

Σκηνοθεσία: Bill Plympton
Διάρκεια: 5'47 

Η ιστορία μιας νεαρής αγελάδας, που μαγεύεται από τη δύναμη μιας διαφήμισης χάμπουργκερ και βάζει ως απόλυτο στόχο της ζωής της να γίνει το καλύτερο χάμπουργκερ. Ένα παιδικό παραμύθι για την δύναμη της διαφήμισης, το νόημα της ζωής και τελικά την δοκιμασία της μητρικής αγάπης. 

The Greek Crisis Explained
Σκηνοθεσία: NOMINT MOTION DESIGN
Διάρκεια: 2'43
Η Ελλάδα, ένα νεαρό κακομαθημένο κορίτσι, καταβροχθίζεται από το Χρέος, ένα τεράστιο τέρας. Η ΕΕ δεν μπορεί να βοηθήσει μόνη της την Ελλάδα. Και όταν η ελπίδα χαθεί, το ΔΝΤ μπαίνει στο παιχνίδι... 

La Détente
Σκηνοθεσία: Pierre Ducos, Bertrand Bey
Διάρκεια: 8'30
Σε ένα χαράκωμα κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Γάλλος στρατιώτης παραλύει από φόβο. Το μυαλό του αποσυνδέεται από την πραγματικότητα και αποδρά σε έναν κόσμο όπου τους πολέμους κάνουν παιχνίδια. 

The Third & The Seventh
Σκηνοθεσία: Alex Roman
Διάρκεια: 12'29
O Ρόμαν δημιουργεί ένα ψηφιακό περιβάλλον που ξεναγεί τον θεατή σε όλες τις παλιές του δημιουργίες και τον βοηθά να τα βιώσει διαφορετικά, απτά. 

Meet Buck
Σκηνοθεσία: Denis Bouyer, Yann de Preval, Vincent E Sousa, Laurent Monneron
Διάρκεια: 4'28
Η ιστορία ενός συνηθισμένου τύπου ονόματι Μπακ, ο οποίος τυχαίνει να έχει κεφάλι ελαφιού. Και ο πατέρας της κοπέλας του δεν τρελαίνεται με την ιδέα να τον κάνει γαμπρό του... 

Trois petits points 

Σκηνοθεσία: Lucrece Andreae, Alice Dieudonne, Tracy Nowocien, Florian Parrot, Ornelle Prioul, Remy Schaepman 

Διάρκεια: 3'33 

Μια μοδίστρα περιμένει να επιστρέψει ο άνδρας της από τον πόλεμο. 

Umbra
Σκηνοθεσία: Malcolm Sutherland
Διάρκεια: 5'35 
Ένας εξερευνητής μπαίνει σε έναν άγνωστο κόσμο αλλά φαίνεται ότι έχει βρεθεί εκεί και στο παρελθόν. 

Dripped 
Σκηνοθεσία: Leo Verrier
Διάρκεια: 8'12 
Νέα Υόρκη, 1950. Παθιασμένος με τη ζωγραφική, ο Τζακ τριγυρνάει στα μουσεία όλη τη μέρα. Κλέβει πίνακες, τους οποίους και κρύβει σπίτι του για... 

My Mother's Coat
Σκηνοθεσία: Marie-Margaux Tsakiri-Scanatovits
Διάρκεια: 6'06
Μια Ιταλίδα μητέρα εξομολογείται στην κόρη της τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήρθε να ζήσει στην Ελλάδα στη δεκαετία του '70, αφήνοντας πίσω την μικρή της πόλη στην Ιταλία. 

Paths of Hate
Σκηνοθεσία: Damian Nenow
Διάρκεια: 10'31
Μία εντυπωσιακή αερομαχία ανάμεσα σε δύο πιλότους φέρνει και τους δύο στα άκρα, μεταμορφώνοντάς τους σε κάτι σκοτεινό. 

Train of Thought
Σκηνοθεσία: Leo Bridle, Ben Thomas
Διάρκεια: 3'57
Σε έναν κόσμο χάρτινο, τα νοσταλγικά σχέδια στο σημειωματάριο ενός άνδρα ζωντανεύουν από τον ρυθμό ενός σιδηροδρομικού ταξιδιού. 

One Minute Puberty
Σκηνοθεσία: Alexander Gellner, Niklas A Kroger
Διάρκεια: 1'41
Ένα μονόλεπτο ταξίδι κινουμένων σχεδίων μάς αφηγείται τις εμπειρίες ενός αγοριού με την εφηβεία. 

Danny Boy 

Σκηνοθεσία: Μάρεκ Σκρομπέκι
Διάρκεια: 10' 

Ένας νεαρός, ο μόνος που διατηρεί το κεφάλι του σε μια ακέφαλη πολιτεία, περιδιαβαίνει τους δρόμους χωρίς σκοπό. 

Stanley Pickle
Σκηνοθεσία: Vicky Mather
Διάρκεια: 11'19
Ο Στάνλεϊ δεν πάει ποτέ έξω. Του αρέσει να παίζει με τα παιχνίδια του και κάθε βράδυ η μητέρα του τον φιλά για καληνύχτα. Ο Στάνλεϊ είναι είκοσι ετών.
Το πρόβλημα είναι για τον Στάνλεϊ όλα αυτά είναι φυσιολογικά μέχρι που η συνάντησή του με ένα μυστηριώδες κορίτσι φέρνει τα πάνω κάτω στον κόσμο του... 

Το φεστιβάλ

Το 2ο Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)