to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 02.05.2015

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

«Αθέμιτος ανταγωνισμός η αλληλεγγύη!»: Η Λ. Κιτσαντά για το Κοινωνικό Ιατρείο Άρτας

Για την πρωτοφανή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, με την οποία καταγγέλλει ως παράνομο το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της περιοχής και εγκαλεί τους γιατρούς που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για αθέμιτο ανταγωνισμό, μίλησε στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο η κα Λίτσα Κιτσαντά, δημοτική σύμβουλος Άρτας και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου


«Γνωρίζαμε από καιρό ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας κρατούσε μια επιφυλακτική στάση απέναντι στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο, αλλά δε μπορούσε ποτέ να φανταστούμε ότι θα έφτανε σε μια τέτοια ανακοίνωση» δήλωσε η κα Κιτσαντά στο Κόκκινο 105.5, μιλώντας στο Μαγκαζίνο του Σαββάτου και τον Κώστα Σαββόπουλο, για την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας να ζητήσει το κλείσιμο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου της περιοχής. «Πρόκειται για μια πραγματικά ανήκουστη απόφαση, μια πρωτοφανή ενέργεια», είπε η κα Κιτσαντά, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή». 

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Άρτας, μας ενημερώνει η κα Κιτσαντά, είναι μια αυτόνομη δομή κοινωνικής αλληλεγγύης, αυτοοργανωμένη, στην οποία μετέχουν τουλάχιστον 20 γιατροί και φαρμακοποιοί και πάρα πολλοί αλληλέγγυοι πολίτες.  Λειτουργεί καθημερινά τα πρωϊνά και δύο απογεύματα την εβδομάδα και παρ' ότι έχει μόνο μόνο λίγους μήνες ζωής, περιθάλπει πάνω από 140 άτομα. 

Όπως είπε η κα Κιτσαντά, ανέκαθεν ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας έθετε ζήτημα ως προς τη νομική υπόσταση του Ιατρείου. «Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου λέει ότι το Κοινωνικό Ιατρείο Άρτας λειτουργεί παράνομα, χωρίς άδεια από τον Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος επικαλείται και γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία έχει αποφανθεί ότι για να λειτουργούν ιατρεία ή πολυϊατρεία χρειάζονται άδεια του οικείου ιατρικού συλλόγου», αναφέρει η κα Κιτσαντά και συμπληρώνει:

«Τους απαντήθηκε ότι οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης βασίζονται στην ανιδιοτελή προσφορά, στην αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, πράγματα που είναι συνυφασμένα  με την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και τον όρκο του Ιπποκράτη, δε χρειάζονται κάποια νομική υπόσταση για να λειτουργούν». 

«Το ανήκουστο είναι ότι η ανακοίνωση αφήνει αιχμές στους γιατρούς που μετέχουν στο Κοινωνικό Ιατρείο ότι ενεργούν πράξεις αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι συναδέλφων τους!», σημειώνει η κα Κιτσαντά, προαναγγέλλοντας κινήσεις για την υπεράσπιση του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Άρτας, το οποίο όπως αναφέρει, σε δύσκολους καιρούς, έχει γνωρίσει τη συγκινητική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας. 

Διαδικτυακή καμπάνια διαμαρτυρίας


Ήδη στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει καμπάνια διαμαρτυρίας προς τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, με την οποία ζητείται η ανάκληση της καταγγελίας για το Κοινωνικό Ιατρείο. Μπορείτε να βρείτε το κείμενο και αν συμφωνείτε να υπογράψετε κι εσείς εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)