to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 18.12.2017

Πολιτική

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, 12 έως 17 ετών, από τις Δομές Φιλοξενίας Σχιστού και Ελαιώνα, έφθασαν το πρωί στο Κοινοβούλιο, άκουσαν τραγούδια από τα παιδάκια του νηπιαγωγείου της Βουλής, ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής.


Ξεχωριστούς επισκέπτες υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, 12 έως 17 ετών, από τις Δομές Φιλοξενίας Σχιστού και Ελαιώνα, έφθασαν το πρωί στο Κοινοβούλιο, άκουσαν τραγούδια από τα παιδάκια του νηπιαγωγείου της Βουλής, ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος  της Βουλής.

Η Βουλή των Ελλήνων  υποδέχεται για τρίτη χρονιά ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

«Είστε κι εσείς παιδιά μας πια, ζείτε μέσα στην ελληνική κοινωνία» είπε, υποδεχόμενος τα προσφυγόπουλα, ο Πρόεδρος της Βουλής, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση όλων στην πολύ δύσκολη πορεία που τα έφερε μέχρι τη χώρα μας. Όπως επεσήμανε, «είναι ανάγκη να εργαστούμε όλοι μας -κι εκεί ακόμα θα χρειαστεί και η δική σας βοήθεια- τώρα και στο μέλλον, ώστε ποτέ πια να μην ξαναυπάρξουν πόλεμοι, να μην υπάρξουν διενέξεις και διωγμοί που θα διώξουν κι άλλα παιδιά από τις εστίες τους, από τις πατρίδες τους, που θα τα χωρίσουν από τις οικογένειές τους. Να ευχηθούμε και να εργαστούμε έτσι ώστε να επανασυνδεθούν οι οικογένειες και να υπάρξει ειρήνη, ανάπτυξη, ασφάλεια, σταθερότητα για να γυρίσουν αυτές οι οικογένειες εκεί που θέλουν να ζήσουν».

Ο κ. Βούτσης τόνισε πως «ο ελληνικός λαός απέδειξε, στη μεγάλη του πλειοψηφία, αισθήματα αλληλεγγύης, φιλοξενίας και μαζί με άλλους λαούς στην Ευρώπη -δυστυχώς όμως όχι όλους διότι οι ηγεσίες ορισμένων κρατών δεν έχουν την ίδια αντίληψη και τα ίδια συναισθήματα και εργαζόμαστε για ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση- απέδειξε ότι η φιλοξενία είναι κάτι που περνά πέρα και πάνω από οικονομικές κρίσεις, από δυσκολίες στην περιοχή μας και στην κοινωνία μας».

«Σας καλωσορίζω εδώ, στην καρδιά της ελληνικής Δημοκρατίας που είναι και η καρδιά του ελληνικού λαού» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την ευχή τα παιδιά, αυτές τις άγιες μέρες, με όλους τους συμβολισμούς που αναδίδουν, να έχουν υγεία και δύναμη, να τελειώσει αυτός ο πόλεμος, να εμπεδωθεί η ειρήνη, σε μια περιοχή που είναι φτιαγμένη για ειρήνη, να γυρίσουν στα σπίτια τους με ασφάλεια και να ξαναβρούν τις οικογένειές τους. «Έως ότου συμβεί αυτό, για το οποίο πρέπει να εργαστούμε όλοι μας, θέλω να ξέρετε ότι η πατρίδα σας είναι η Ελλάδα και η οικογένειά σας είναι η ελληνική κοινωνία, γιατί έτσι είναι ο ελληνικός πολιτισμός, έτσι είναι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος. Όπως επεσήμανε, «θέλω να γνωρίζετε ότι αυτή η Γηραιά Ήπειρος, όπως λένε την Ευρώπη, έχει αυτές τις αρχές απέναντι στον άνθρωπο και ιδίως απέναντι στον άνθρωπο που χειμάζεται. Είναι οι αρχές που κληρονόμησε η Ευρώπη από την Αρχαία Ελλάδα και τις κρατά ψηλά, αυτές τις δύσκολες ώρες. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις που ακούτε στην Ευρώπη δεν είναι ο κανόνας. Η Ευρώπη είναι αυτή που βλέπετε εδώ στην Ελλάδα, με όλες τις δυσκολίες και με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σε ένα πράγμα όμως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω εμείς οι λαοί της Ευρώπης απέναντι σε όλους τους λαούς του κόσμου, γιατί ολόκληρος ο πλανήτης είναι μια μεγάλη οικογένεια στο βάθος: δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω στην υπεράσπιση του ανθρώπου και ιδίως στην υπεράσπιση του νέου ανθρώπου».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Δ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Βασιλάκης και αρκετοί βουλευτές.

 

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)