to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 25.04.2020

Πολιτική

Ασυγκράτητος Βρούτσης: Υπερασπίζεται την κατάρτιση, διαψεύδει αδιάσειστα στοιχεία που ενοχοποιούν συνεργάτιδά του (βίντεο)

Συνεχίζεται η περιφορά ψεμάτων από την κυβέρνηση και τον υπουργό. Η κυβέρνηση «ξέρει να ακούει και να σέβεται τους επιστήμονες»(!). «Δεν υπάρχει άνθρωπος του γραφείου Βρούτση που να έχει σχέση, άμεση ή εμμεση με τους φορείς κατάρτισης», συνεχίζει να δηλώνει ο Βρούτσης παρά τα στοιχεία. Τελικά υπήρχε η διαθεσιμότητα των χρημάτων.


Συνεχίζεται η περιφορά ψεμάτων από την κυβέρνηση και το υπουργείο με τον υπουργό τώρα να δηλώνει, αλλάζοντας τροπάρι για τους διαθέσιμους πόρους, πως από τη μία γνώριζαν για τα διαθέσιμα χρήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά δεν γνώριζαν πότε θα έρθουν και πόσο χρονοβόρες θα είναι οι διαδικασίες. Επίσης, για μία ακόμη φορά ο υπουργός διέψευσε τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν ξεκάθαρα σχέσεις συνεργάτιδάς του με επιχειρήσεις ΚΕΚ.

«Άδικη» χαρακτήρισε την «κριτική» για το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός φάνηκε αμετανόητος σε σχέση με την ορθότητα και την αναγκαιότητα του έτσι κι αλλιώς προσβλητικού χαρακτήρα προγράμματος τηλεκατάρτισης, ενώ δήλωσε πως «αυτή η κυβέρνηση ξέρει να ακούει και να σέβεται τους επιστήμονες (!)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

  • Αλ. Χαρίτσης - Τα κροκοδείλια δάκρυα του υπουργού Εργασίας δεν συγκινούν κανέναν: Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ισχυριζόταν πως μόνο μέσω ΚΕΚ μπορούσε να πραγματοποιηθεί η ενίσχυση των επιστημόνων, καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια, σήμερα δήλωσε πως αναζητά τρόπο να δοθούν τα χρήματα αυτά για την απευθείας ενίσχυση τους. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η εγκύκλιος της Κομισιόν έθετε ρητά τη δυνατότητα αυτή.

  • Έφη Αχτσιόγλου - Ολοφάνερη αρπαχτή το σκάνδαλο της ψευδοκατάρτισης: «το γεγονός πως μέσα σε τρεις μέρες έξι ΚΕΚ κατέβασαν έτοιμες πλατφόρμες, με πολλές χιλιάδες σελίδες -είδαμε τι περιεχομένου- και εγκρίθηκαν αβλεπεί από τον υπουργό Εργασίας, ώστε να μπορούν να τις νοικιάσουν σε όλα τα ΚΕΚ της χώρας και να λάβουν δεκάδες εκατομμύρια, είναι ο ορισμός του σκανδάλου. Για έναν μήνα ο κ. Βρούτσης και άλλα κυβερνητικά στελέχη επέμεναν στα κανάλια να διαφημίζουν το πρόγραμμα».

Η κυβέρνηση «ξέρει να ακούει και να σέβεται τους επιστήμονες»:

«Δεν υπάρχει άνθρωπος του γραφείου Βρούτση που να έχει σχέση, άμεση ή εμμεση με τους φορείς κατάρτισης», ήταν η απάντηση του υπουργού στο ερώτημα του δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει άνθρωπος του γραφείου του Γιάννη Βρούτση που να έχει σχέση με τα ΚΕΚ.

Καμία απάντηση δεν δόθηκε για την σοκαριστική αποκάλυψη προ ημερών για τις οικογενειακές σχέσεις συνεργάτιδας του υπουργού με Κέντρα Επαγγελματικής κατάρτισης. Συγκεκριμένα, στοιχεία για μπίζνες με τα voucher της ντροπής έδωσε δημοσίευμα του documentonews.gr το οποίο και μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευστεί με στοιχεία.

Η ανεξήγητη επιμονή του υπουργού Γιάννη Βρούτση να χρησιμοποιήσει τα voucher για να επιδοτήσει τους επιστήμονες που έχουν πληγεί από την πανδημία, αντί να δώσει απευθείας τα 200 εκατομμύρια, ίσως τελικώς βρίσκει εξήγηση, γράφει το ρεπορτάζ. Η στενή συνεργάτιδά του, Ευγενία Παπαβασιλείου, ανήκει σε οικογένεια που κατέχει ΚΕΚ αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό. Η οικογένεια Παπαβασιλείου, με άλλους ιδιοκτήτες ΚΕΚ έχουν Ένωση Εταιρειών (κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα) που αποτελείται από δύο ακόμη εταιρείες, οι οποίες έχουν αναλάβει τη λειτουργία των γνωστών πλατφορμών.

Συγκεκριμένα η οικογένεια της Συμβούλου του Βρούτση (και μέχρι πρότινος και μέτοχος στα ΚΕΚ), είναι ιδιοκτήτρια των ΚΕΚ «Ευκλείδης».

Τα ΚΕΚ "Ευκλείδης" δραστηριοποιούνται από κοινού με τα ΚΕΚ «Μαστερ» και «Δήμητρα», που ανήκουν στους επιχειρηματίες Μανωλίτση και Πιτσούλη αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους τρεις από τις επτά πλατφόρμες που θα μοιράζονταν τα 30 εκατομμύρια ευρώ επειδή κάνουν το μεσάζοντα στα κονδύλια Βρούτση .

Το μοίρασμα των χρημάτων δια των μεσαζόντων δείχνει να αποτελεί μια στενή οικογενειακή υπόθεση σχολιάζει το δημοσίευμα, με επίκεντρο την οικογένεια της συμβούλου του υπουργού, Γιάννη Βρούτση.

Δείτε περισσότερα στοιχεία από τα οποία αβίαστα προκύπτει άμεση σχέση μεταξύ ιδιοκτητών/τριών από τις επτά πλατφόρμες που θα διαχειρίζονταν τα 30 από τα 193 συνολικά εκατομμύρια, με την σύμβουλο του υπουργού Εργασίας καθώς και με την οικογένειά της, εδώ.

Και το σχόλιο του υπουργού: «Δεν υπάρχει άνθρωπος του γραφείου Βρούτση που να έχει σχέση, άμεση ή εμμεση με τους φορείς κατάρτισης»:

Τελικά υπήρχαν τα λεφτά από την Ευρώπη όπως υποστήριζε η αντιπολίτευση, ειδικά με την χαλάρωση των μέτρων που επήλθε μετά την απόφαση της Κομισιόν, «απλώς» η κυβέρνηση «δεν ήξερε πότε θα τα λάβει», υποστήριξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)