to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:21 | 17.11.2014

Κοινωνία

Αστυνομοκρατία και στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία με δακρυγόνα και ξύλο

Δακρυγόνα στην ανθρώπινη αλυσίδα που είχε σχηματιστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασφυκτική παρουσία των ΜΑΤ, και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ. Άγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτών.


Ενημέρωση, κυρίως από alterthess.gr:

22:40 Αποχώρησαν από το ΑΠΘ οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

22:20 Ένταση Τώρα- Μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ μπήκαν μέσα στο ΑΠΘ: Ένταση επικρατεί τώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν δικυκλιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στους χώρους του πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο πανεπιστήμιο επέστρεψαν οι φοιτητικοί σύλλογοι για να προασπίσουν το άσυλο.

21:51 Στην κυκλοφορία δόθηκε το ένα ρεύμα της Εγνατίας, με κατεύθυνση προς ανατολικά. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο πάρκινγκ του Παλαί ντε Σπορ και στην΄Έκθεση.

21:50 Έξι από τους 7 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Παραμένει ένας προσαχθείς, ο οποίος συμφωνα με πληροφορίες είναι τραυματισμένος και υπενθυμίζεται πως υπάρχουν και 2 συλλήψεις.

21:44 Στο Πολυτεχνείο έφτασε η πορεία των φοιτητικών συλλόγων.

21:37 Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 7 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.

21.28 Στη περιοχή της Καμάρας κατέληξε ένα μέρος των διαδηλωτών ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν προς το Πολυτεχνείο. 

21.20 Μέχρι αυτή την ώρα η ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώνει επίσημα μία προσαγωγή στη Θεσσαλονίκη

21.17 Φτάνει στην Καμάρα η πορεία

20:59: Εγνατία με Αγίας Σοφίας η κεφαλή της πορείας.

20:47: Δεκάδες δικυκλιστές πάνω από το άγαλμα Βενιζέλου.

20:41: Τουλάχιστον 15 δικυκλιστές ακολοyθούν από απόσταση την πορεία.

20:38: Εγνατία με Βενιζέλου η πορεία.

20:35: Το Πλαίσιο στη Βενιζέλου κλείδωσε μέσα τους εργαζόμενους και κατέβασε τα ρολά, όταν έφτασε στο σημείο η πορεία.

20:29: Στην Τσιμισκή μετά την Αριστοτέλους η κεφαλή της πορείας. Πέρασε από το αμερικανικό προξενείο όπου διαδηλωτές έκαψαν σημαία της ΕΕ.

20:27: Παράλληλα με την πορεία τόσο από την κάτω οσο και από την πάνω πλευρά της Τσιμισκή υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ και δικυκλιστές.

«Πλέον εκατέρωθεν της πορείας υπάρχουν ΜΑΤ με τις μάσκες κατεβασμένες, ενώ υπάρχουν ΔΙΑΣ που ακολουθούν από την Μητροπόλεως» (via @gazakas)

 

20:25: Δύο επιβεβαιωμένες προσαγωγές στην Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας με ξύλο.

20:22: Φωτιά σε κάδο στην Τσιμισκή με Καρόλου Ντηλ.

20:12: Δακρυγόνα στην ανθρώπινη αλυσίδα και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ. Άγριος ξυλοδαρμός ακόμη και γυναικών.

(φωτ.: @gazakas) Ομάδα διαδηλωτών έχει κόψει το δρόμο στις διμοιρίες των ΜΑΤ στο βόρειο πεζοδρόμιο Τσιμισκή (ώρα περίπου 8.10 μ.μ.)

20:11: Ανθρώπινη αλυσίδα στο πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Παύλου μελά με Τσιμισκή.  Οι διαδηλωτές ζητούν από την αστυνομία να απομακρυνθεί καθώς οι διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει ασφυκτικά την πορεία. Το κύριο σώμα της πορείας συνεχίζει επί της Τσιμισκή με κατεύθυνση προς το Αμερικανικό προξενείο φωνάζοντας συνθήματα, "Έξω από την πορεία η αστυνομία".

 

19:58 Ξαναξεκίνησε η πορεία.

19:56 Παραμένει σταματημένη η πορεία. Αντιδρούν οι διαδηλωτές στον ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας.

19:35 Στην Τσιμισκή στο ύψος της οδού Παύλου Μελά η πορεία.

19:09 Στην Τσιμισκή η πορεία των φοιτητικών συλλόγων και των οργανώσεων της αριστεράς σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό.

19:08 Ολοκληρώθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

19:03 Ξεκίνησε ξανά η πορεία με παλμό και αντικατασταλτικά συνθήματα

Βϊντεο από τη σημερινή πορεία

18.59 Έχει σταματήσει η πορεία και οι διαδηλωτές ζητούν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ να κρατήσουν αποστάσεις. 

18.52 Σε απάντηση καταφθάνουν και νέες διμοιρίες ΜΑΤ στο ύψος της πορείας όπου βρίσκεται το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

18.49 "Έξω από τη πορεία, η αστυνομία", φωνάζουν οι διαδηλωτές και ζητούν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ να απομακρυνθούν από τη πορεία.

18:40 Φωτογραφίες από την πορεία των φοιτητικών συλλόγων και των οργανώσεων της αριστεράς στη Θεσσαλονίκη.

18.38 Την Εθνικής Αμύνης κατεβαίνει η πορεία των φοιτητικών συλλόγων και των οργανώσεων της αριστεράς, με διμοιρίες των ΜΑΤ να κινούνται παράλληλα στα πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά της πορείας. 

18:10 Η πορεία των φοιτητικών συλλόγων, των Συνδικάτων και των κομμάτων της Αριστεράς ξεκινάει.

18:02 Το πανό των φοιτητικών συλλόγων στην κεφαλή της πορείας, η οποία σε λίγο ξεκινάει από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.

17:50 Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 ετοιμαζεται για την πορεία στη Θεσ/νίκη. (Theodoros Karyotis)

Media preview

17:45 Εργαζόμενοι & αλληλέγγυοι της ΒΙΟΜΕ συγκεντρώνονται για την πορεία στη Θεσσαλονίκη. (Theodoros Karyotis)

Media preview

17:29 Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

17:04 Αποκλεισμένο το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Άδειες η Εθνικής Αμύνης και η Αγγελάκη. Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην Αγγελάκη, απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ-3.

16:59 Συγκεντρώνεται κόσμος στο Πολυτεχνείο.

16:24 Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο. Προληπτικοί έλεγχοι, εξακριβώσεις στοιχείων και έρευνες στις τσάντες των διερχόμενων, από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, στο ύψος του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου 424, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την είσοδο του Πολυτεχνείου. Μετά τις 5μμ αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία.

-----------------------


Στη Θεσσαλονίκη, η επετειακή συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο θα γίνει -όπως τα τελευταία χρόνια- μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή (από τις 4 το απόγευμα). Κάλεσμα απηύθυναν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (Σ.Φ.Ε.Α.), φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικαλιστικοί φορείς, οργανώσεις κ.ά. Θα ακολουθήσουν πορείες που θα κατευθυνθούν προς το προξενείο των ΗΠΑ στην οδό Τσιμισκή.

Κάλεσμα για τις 6 το απόγευμα, στην Καμάρα, απηύθυναν κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Νωρίτερα, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων από τον Σ.Φ.Ε.Α., φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και σωματεία της πόλης.

Στο μεταξύ, αποκλεισμένο θα είναι μετά το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις διαδηλώσεις που οργανώνονται για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Από τις 2.30 μ.μ. σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ αστυνομικοί φραγμοί θα αναπτυχθούν γύρω από το ΑΠΘ και μπροστά σε γραφεία πολιτικών κομμάτων. Στο πλαίσιο των μέτρων έχουν επιστρατευτεί και εισαγγελείς, που θα παρακολουθούν την εξέλιξη των διαδηλώσεων.

Πληροφορίες: alterthess.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)