to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:17 | 20.11.2014

πηγή: alterthess

Κοινωνία

Αστυνομικός σε διατεταγμένη υπηρεσία στη συνέλευση του ΟΑΣΘ

Νέα ήθη στην ελληνική αστυνομία, που αποφάσισε απροκάλυπτα πλέον να παρακολουθεί και να καταγράφει εκδηλώσεις και συνελεύσεις κινηματικών συλλογικοτήτων.


Ένστολος αστυνομικός σε υπηρεσία, παρακολουθούσε τη συνέλευση του ΟΑΣΘ στο δημαρχείο, μέχρι την παρέμβαση των συμμετεχόντων, που οδήγησε στην αποχώρησή του. Όταν ο κόσμος έφτασε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου διαπίστωσε ότι ένας αστυνομικός –αδιευκρίνιστης υπηρεσίας- είχε πιάσει θέση στην είσοδο της αίθουσας δίχως να συντρέχει κάποιος προφανής λόγος.

Στις επίμονες ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την παρουσία του, αδυνατούσε να δώσει κάποια απάντηση, ισχυριζόμενος πως πάντα και σε όλες τις εκδηλώσεις υπάρχει αστυνομική παρουσία, αλλά με πολιτικά! Τελικά και έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου που βρέθηκε στο δημαρχείο ο αστυνομικός αποχώρησε.  

Η τακτική που μας επιστρέφει στα χρόνια της ελληνικής χωροφυλακής είναι πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά χρόνια και γυρνάει το δημόσιο βίο στις δεκαετίες του ‘60 και του ’70. Πρωτόγνωρη είναι όμως και η παραδοχή του ευγενέστατου, όπως μαθαίνουμε αστυνομικού, ότι σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις υπάρχουν συνάδελφοί του με πολιτικά.

Πλέον και μετά από τις παρεμβάσεις θεσμικών φορέων στην ΕΛΑΣ, η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης οφείλει να απαντήσει για τους λόγους παρουσίας ενός και μόνο αστυνομικού στο σημείο. Αν υπήρχαν απειλές που έθεταν σε κίνδυνο τη διεξαγωγή της εκδήλωσης όφειλαν να ενημερώσουν τους διοργανωτές. Αν πάλι έστειλαν έναν «ρουφιάνο» που ξέχασε να βγάλει τη στολή, οφείλουν να απολογηθούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)