to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:03 | 10.04.2013

Κοινωνία

Αστυνομικός εκβίαζε μετανάστη

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, σε βάρος ενός 28χρονου αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική και ενός 41χρονου υπηκόου Συρίας, οι οποίοι επιχείρησαν να εκβιάσουν έναν 35χρονο υπήκοο Ιράκ. Με απόφαση του Αρχηγείου ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αφορούν, κατά περίπτωση, την απόπειρα εκβίασης από κοινού, την παθητική δωροδοκία, την υπεξαίρεση στην υπηρεσία και την παράβαση καθήκοντος. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο αστυνομικός είχε μεταβεί την περασμένη Παρασκευή (05.04.2013) το απόγευμα, σε κατάστημα ρούχων, όπου εργάζεται ο 35χρονος αλλοδαπός υπάλληλος και δηλώνοντας την ιδιότητά του πραγματοποίησε έλεγχο, χωρίς διαταγή και εκτός του τομέα αρμοδιότητας της υπηρεσίας του.

Χθες το μεσημέρι, μαζί με τον 41χρονο υπήκοο Συρίας, μετέβησαν στο κατάστημα και ισχυριζόμενοι ότι θα «τακτοποιηθεί» καταδικαστική απόφαση, η οποία δήθεν εκκρεμεί σε βάρος του, απαίτησαν εκβιαστικά από τον ίδιο, αρχικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τις 2.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα τα κατέβαλε μέχρι το βράδυ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε, συνελήφθησαν χθες το βραδύ οι δύο κατηγορούμενοι, όταν μετέβησαν και πάλι στο κατάστημα και παρέλαβαν από τον 35χρονο, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, μέσα σε φάκελο.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, λόγω της εμπλοκής του αστυνομικού, ενώ ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών. Στο σπίτι του 28χρονου Αστυφύλακα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα έγγραφο – υπόδειγμα υπηρεσιακού οχήματος, ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού και εκτύπωση από την ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΛ.ΑΣ. για Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: topontiki

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)