to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 01.11.2021

Κοινωνία

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε στον αέρα «για εκφοβισμό διαρρηκτών», αλλά οι σφαίρες βρήκαν σταθμευμένο ΙΧ

Σύμφωνα με «αστυνομικές πηγές», ο αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, πυροβόλησε τα ξημερώματα στον αέρα για εκφοβισμό διαρρηκτών, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου - Ωστόσο, αρκετές σφαίρες έπληξαν σταθμευμένο Ι.Χ. και κατάστημα - Δικογραφία εναντίον του για πυροβολισμούς, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος


Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που επικαλείται την ΕΛΑΣ, «ο αστυνομικός, ο οποίος μένει απέναντι από φαρμακείο, αντιλήφθηκε, λίγο μετά τη 1:00, ότι δύο άτομα προσπαθούσαν να το διαρρήξουν. Τότε πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα με αποτέλεσμα οι επίδοξοι διαρρήκτες να τραπούν σε φυγή. Σημειώνεται, ότι σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για τους πυροβολισμούς».

Ωστόσο,τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς οι σφαίρες έπληξαν το φαρμακείο και σταθμευμένο Ι.Χ., αρά δεν επρόκειτο για πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό.

Όπως σημειώνει συγκεκριμένα η Αυγή:

Ένα ακόμη περιστατικό χρήσης όπλου από αστυνομικό ήρθε στο φως την Δευτέρα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι σχηματίστηκε δικογραφία κατά άνδρα της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στην ΟΠΚΕ επειδή τα ξημερώματα άνοιξε πυρ με το υπηρεσιακό του όπλο, σε δημόσιο χώρο και όντας εκτός υπηρεσίας. Σημειώνεται, ότι την ίδια περίπου ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με μία βολική κατατόμηση της ηγεσίας της Άμεσης Δράσης προσπαθούσε να σκεπάσει επικοινωνιακά την φονική δράση των «σερίφηδων» της ΔΙΑΣ στο Πέραμα.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν μαρτυρίες τρίτων για το συμβάν, ωστόσο οι πληροφορίες δεν περιλαμβάνουν οποιαδήποτε αναφορά σε απειλή με όπλο κατά του αστυνομικού ή απειλή κατά της ζωής τρίτου, ώστε να «δικαιολογείται» χρήση όπλου.

Ο ίδιος, κατά τις αστυνομικές πηγές, υποστήριξε ότι άκουσε έξω από την κατοικία του, στον Άγιο Δημήτριο, θόρυβο. Όταν προσπάθησε να ελέγξει τι συμβαίνει, υποστηρίζει ότι εντόπισε άτομα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν παρακείμενο φαρμακείο. Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, άνοιξε πυρ με το υπηρεσιακό του όπλο. Όπως τεκμαίρεται από τις σφαίρες που έπληξαν το φαρμακείο και σταθμευμένο Ι.Χ., δεν επρόκειτο για πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν φαίνεται να εντοπίστηκε οποιαδήποτε ένδειξη ότι έπληξε κάποιον από τους στόχους του.

Ο αστυνομικός συνελήφθη, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το όπλο του μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)