to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:49 | 28.06.2013

Πολιτική

Αστυνομικοί προς ενοικίαση με 30 ευρώ την ώρα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την επ’ αμοιβή διάθεση του προσωπικού και μέσων της ΕΛ.ΑΣ. σε ιδιώτες και νομικά πρόσωπα γνωστοποιεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.


Όπως προκύπτει από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθά, το κόστος φύλαξης και προστασίας είναι τουλάχιστον 30 ευρώ η ενοικίαση προσωπικού της ΕΛΑΣ ανά ώρα, 20 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση μιας μοτοσυκλέτας και 1.500 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ελικοπτέρου.

Στη γραπτή απάντησή του, ο υπουργός επισημαίνει ότι «επιτυγχάνεται αύξηση στα έσοδα του προϋπολογισμού και ισόποση προσαύξηση στις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας».

Διευκρινίζει ακόμη ότι ότι η διάθεση προσωπικού και μέσων της ΕΛΑΣ ρυθμίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε μετά την ψήφιση του Ν. 3938/2011 και «η ικανοποίηση αιτημάτων παροχής συνδρομής εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που κρίνουν κατά περίπτωση και δεν επιτρέπεται να είναι σε βάρος της αστυνόμευσης της περιοχής (π.χ. διάθεση του μοναδικού διαθέσιμου οχήματος για τη συνοδεία χρηματαποστολής εκτός πόλης με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της αστυνόμευσης)».

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιεί ότι η κοστολόγηση προβλέπει ελάχιστο ποσό 20 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση μιας μοτοσυκλέτας, 1.500 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ελικοπτέρου και 30 ευρώ η ενοικίαση προσωπικού της ΕΛΑΣ ανά ώρα.

Ο βουλευτής καταγγέλλει ιδιωτικοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών φρούρησης ή συνοδευτικής ασφάλειας σε ιδιώτες, πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες ή καλλιτέχνες την ίδια ώρα που οι πολίτες στερούνται το αγαθό της ασφάλειας και εγκληματικότητας.

Πηγή: tvxs.gr

Και η εύλογη απορία που κυκλοφορεί στα social media: "Μπορούμε να νοικιάζουμε αστυνομικούς για να μας συνοδεύουν και στις πορείες;"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)