to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 22.05.2013

Κοινωνία

Αστυνομικοί έβγαλαν όπλο σε νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΘ

Αστυνομική αυθαιρεσία καταγγέλλουν οι νέοι-νέες του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκη και μάλιστα εντός του Πανεπιστημιακού ασύλου


  Όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους  χθες Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 23:00, τρεις αστυνομικοί, επιβαίνοντες σε αστυνομικό τζιπ με αριθμό κυκλοφορίας Ε.Α. 24982 σταμάτησαν για έλεγχο δύο μέλη των νέων ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για τη συναυλία στην Ιερισσό Χαλκιδικής, στις 25 Μαΐου. Οι αστυνομικοί βγήκανε από το όχημα κραδαίνοντας πολυβόλα όπλα, ενώ το όλο συμβάν έλαβε τόπο στο πάρκινγκ του Πολυτεχνείου, δηλαδή σε χώρο εντός του Α.Π.Θ. και εντός του Πανεπιστημιακού ασύλου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια φοιτητών. Μετά από τις διαμαρτυρίες των δύο (εκ των οποίων ο ένας φοιτητής Α.Π.Θ.), ότι πρόκειται για χώρο πανεπιστημιακού ασύλου και ύστερα από λεκτικές αψιμαχίες με τους τρείς αστυνομικούς,οι τελευταίοι αποχώρησαν, φωνάζοντας «το άσυλο τελείωσε,θα κάνουμε ότι γουστάρουμε».

«Προφανώς, σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου τα δικαιώματα των πολιτών και οι ελευθερίες καταστέλλονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, τέτοια περιστατικά δε μας προκαλούν έκπληξη. Αντίθετα. επιβεβαιώνουν την πεποίθηση μας, ότι η ΕΛ.ΑΣ. υπό τις οδηγίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, συνεχίζει να διολισθαίνει εδώ και καιρό, σε επικίνδυνα για τη δημοκρατία μονοπάτια, σε μονοπάτια καταστολής και κρατικής αυθαιρεσίας που θυμίζουν άλλες εποχές.

Το μονοπάτι αυτό που έχει επιλέξει να βαδίζει η κυβέρνηση, να ξέρει πως θα το βρει γερά φραγμένο από το κίνημα και την Αριστερά», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι νέοι-νέες του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και καταλήγουν: «Ούτε βήμα πίσω!Κάτω τα χέρια από το άσυλο - 25 Μάη Όλοι/ες στην Ιερισσό για τη Συναυλία Αλληλεγγύης»!

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)