to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:18 | 20.12.2019

Κοινωνία

Αστυνομική βία στην Ελλάδα: Εκτενές ρεπορτάζ από το Al Jazeera - 28 φωτογραφίες «μεμονωμένων περιστατικών»

Το διεθνές μέσο ενημέρωσης, σε εκτενές ρεπορτάζ, αναφέρεται στα περιστατικά βίας που καταγράφονται και καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα - Φοιτητές και φοιτήτριες, αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφοι μιλούν στο Δίκτυο. Ακόμα, παραθέτουμε μερικά «μεμονωμένα περιστατικά» στα οποία πρωταγωνιστούν πραγματικοί Μπαλούρδοι.


Εκτενές ρεπορτάζ για την αστυνομική βία στην Ελλάδα δημοσιεύει το δίκτυο Al Jazeera. Μαρτυρίες θυμάτων, αυτοπτών μαρτύρων και δημοσιογράφων συνθέτουν την αφήγηση των γεγονότων, ξεκινώντας από την ογκώδη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη και φθάνοντας έως και τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ παρατίθενται αρκετές πληροφορίες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Η 19χρονη φοιτήτρια της Ισπανικής Φιλολογίας, Ειρήνη Εμινίδου, μιλά για την επίθεση που δέχθηκε από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο, αφού συνελήφθη μαζί με έναν 20χρονο φίλο της.

Ακόμα, γίνεται αναφορά και στην επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου Μάριου Αραβαντινού, επίσης στα Εξάρχεια, καθώς και στη σχετική ανακοίνωση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες της 17ης Νοέμβρη το Al Jazeera παραθέτει τη μαρτυρία του δημοσιογράφου Μάνου Φραγκιουδάκη, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αρχισαν ξαφνικά και αναίτια να χτυπάνε τους πάντες με γκλόμπ». «Άκουσα μάλιστα αστυνομικούς που βρίσκονταν πιο πίσω να ρωτάνε ο ένας τον άλλο “γιατί συνέβη τώρα αυτό;”».

Στο εκτενές ρεπορτάζ του δικτύου τονίζεται ότι ήρθε σε επαφή με το αρχηγείο της αστυνομίας, όμως δεν έλαβε καμία απάντηση για τη σωρεία καταγγελιών περί αστυνομικής βίας και καταστολής, παρά μόνο παρέπεμψαν τη δημοσιογράφο του δικτύο σε ένα δελτίο Τύπου, όπου αναφερόταν η σύθσταση ειδικής επιτροπής για τη διερεύνηση των περιστατικών.

Παράλληλα, το Al Jazeera κάνει αναφορά και στα επεισόδια της 6ης Δεκέμβρη στα Εξάρχεια, όπου, μετά την ειρηνική πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν βίαια σε πλήθος ανθρώπων.

Στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται τέλος η κάλυψη που παρέχει στην αστυνομία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρσυοχοΐδης.

Ελληνική Αστυνομία και βία: 28 φωτογραφίες «μεμονωμένων περιστατικών»

Με αφορμή την τραγελαφική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας η οποία στρέφεται κατά της σατιρικής φιγούρας του αστυνομικού των ΜΑΤ Μπαλούρδου ο οποίος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελληνοφρένειας και την οποία εκπομπή απειλούν με μηνύσεις, ας δούμε μερικά "μεμονωμένα περιστατικά" στα οποία πρωταγωνιστούν πραγματικοί Μπαλούρδοι.


 
 









 










 

















 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Πηγή: alfavita.gr [1] και [2]

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)