to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 05.03.2021

Κοινωνία

«Αστυνομική επιτήρηση και τιμωρία στο δημόσιο πανεπιστήμιο»: Αποδομώντας το νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» κυκλοφόρησε το ηλεκτρονικό έντυπο «Αστυνομική επιτήρηση και τιμωρία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο» με στόχο να αναδείξει τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα του νόμου 4777/2021, τη συστηματική δυσφήμιση των δημόσιων πανεπιστημίων, το περιβάλλον επιτήρησης ανθρώπων, χώρων και δραστηριοτήτων που διαμορφώνει, και την ποινικοποίηση της φοιτητικής ζωής με βαριές πειθαρχικές ποινές για συχνά ασαφή αδικήματα - Δείτε όλο το έντυπο


Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» κυκλοφόρησε το ηλεκτρονικό έντυπο «Αστυνομική επιτήρηση και τιμωρία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Νόμος 4777/2021». Το έντυπο παρουσιάζει τα κεφάλαια Α΄, Β΄ και Γ΄ του νέου νόμου («Πολιτική ασφάλειας και προστασίας των ΑΕΙ», «Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» και «Πειθαρχικό δίκαιο φοιτητών») και τα σχολιάζει.

Στόχος του είναι να αναδείξει τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα του νόμου, τη συστηματική δυσφήμιση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, το περιβάλλον επιτήρησης ανθρώπων, χώρων και δραστηριοτήτων που διαμορφώνει ο νόμος, και την ποινικοποίηση της φοιτητής ζωής με βαριές πειθαρχικές ποινές για συχνά ασαφή αδικήματα. Καταδεικνύει εντέλει ότι ο νόμος προάγει μια αντίληψη για τα πανεπιστήμια ως «άντρα ανομίας».

Αντίθετα, η Πρωτοβουλία υπογραμμίζει ότι «Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης, ελεύθερης έρευνας, ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών» και «δεν είναι τόπος γενικευμένης παρανομίας ούτε εγκληματολογικά βεβαρυμένος. Τα προβλήματά του στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να τα λύνει μόνο του και να παραπέμπει στη δικαιοσύνη ό,τι εμπίπτει στην αρμοδιότητα της».

Δείτε ολόκληρο το έντυπο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)