to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 04.05.2016

Διεθνή

Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κατειλημμένου σχολείου από μετανάστες στο Παρίσι

Το σχολείο είχε καταληφθεί τη νύχτα της 21ης προς 22 Απριλίου από 150 μετανάστες, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από πρόχειρο καταυλισμό, κάτω από υπέργεια γραμμή του μετρό όπου διέμεναν περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής αστυνομίας απομακρύνθηκαν 277 μετανάστες που είχαν καταλάβει Λύκειο στο βορειοανατολικό Παρίσι εδώ και δύο σχεδόν δύο εβδομάδες. Συγκρούσεις με διαδηλωτές οι οποίοι υποστήριζαν τους μετανάστες, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

"Συνολικά καταγράφηκαν 277 καταληψίες. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους από το Σουδάν, την Ερυθραία και σε μικρότερο ποσοστό από τη Συρία", 74 από αυτούς, ανάμεσά τους 20 γυναίκες και έξι παιδιά, μεταφέρθηκαν σε ξενώνα, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό.

Το σχολείο είχε καταληφθεί τη νύχτα της 21ης προς 22 Απριλίου από 150 μετανάστες, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από πρόχειρο καταυλισμό, κάτω από υπέργεια γραμμή του μετρό όπου διέμεναν περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, την Τετάρτη το πρωί, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει ομάδα διαδηλωτών που που είχε σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα στην είσοδο του σχολείου. Οι διαδηλωτές απάντησαν στη ρίψη δακρυγόνων πετώντας αντικείμενα.

"Το σχολείο είναι κενό και δεν χρησιμοποιείται για κάτι. Οι άνθρωποι αυτοί είναι καλύτερα εδώ από ό,τι στον δρόμο", δήλωσε ο Ερίκ Κοκερέλ, εκπρόσωπος του Αριστερού Κόμματος που μετέβη στο σημείο.

Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός που είχε διαμορφωθεί κάτω από την υπερυψωμένη γραμμή του μετρό στον σταθμό του μετρό Σταλινγκράντ, στο βορειοανατολικό Παρίσι, διαλύθηκε από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας, για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες.

(πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)