to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ασθενέστεροι και Δικαιώματα θα βρεθούν ξανά στο περιθώριο;

Υπάρχουν πολύ λόγοι για τους οποίους θα είναι μεγάλο πλήγμα για την κοινωνία η μη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας. Θα αναφερθώ στον κομμάτι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της έμπρακτης στήριξης των αδυνάμων και ασθενέστερων συμπολιτών μας και στην φωνή που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στους άφωνους και παραμελημένους από όλες της Κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού κατεστημένου.


Υπάρχουν πολύ λόγοι για τους οποίους θα είναι μεγάλο πλήγμα για την κοινωνία η μη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας. Θα αναφερθώ στον κομμάτι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της έμπρακτης στήριξης των αδυνάμων και ασθενέστερων συμπολιτών μας και στην φωνή που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στους άφωνους και παραμελημένους από όλες της Κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού κατεστημένου.

Είναι αδύνατον να ξεχνάμε και να επιχειρείται άφεση αμαρτιών στην ΝΔ που ευθύνεται για την χρεωκοπία της χώρας και τα δεινά που περάσαμε. Όλα αυτά άλλοτε εναλλάξ και άλλοτε μαζί με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αυτοί κυβερνούσαν 40 χρόνια και αφού μας κατέστρεψαν με την χρεωκοπία της χώρας, παριστάνουν τώρα τους νέους,  άφθαρτους που θα ανοίξουν οι αγορές και θα τρέξουν οι επενδυτές παρόλο που δεν γίνονταν τίποτα από αυτά όταν κυβερνούσαν.
Αναφέρομαι στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους ασθενέστερους γιατί αυτοί είναι ο εύκολος στόχος της αδίστακτης πολιτικής τους. Θυμάμαι και σίγουρα όλοι ,τους συμπολίτες μας να τρώνε από τα σκουπίδια και θυμάμαι πολύ καλά ποιος θέριεψε την Χρυσή Αυγή με τα συσσίτια μόνο για έλληνες που διαφήμιζαν όλα τα κανάλια. Την Χρυσή Αυγή που βγήκε από το λαγούμι της με την ευγενική χορηγία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την φτωχοποίηση και εξαθλίωση των ασθενέστερων συμπολιτών μας οι οποίοι  ήταν θύματα των  κοινωνικών ανισοτήτων που δημιούργησαν  στην κοινωνία. Θυμάμαι τους συμπολίτες μου να καίγονται από τα μαγκάλια  και οι  υποκριτές φιλεύσπλαχνοι που θέλουν να ξανακυβερνήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα, θυμάμαι τους ανασφάλιστους να εκδιώκονται από τα νοσοκομεία που είχαν καταντήσει άδεια κτίρια για να πλουτίζουν οι ιδιωτικές κλινικές. Ξεχάσαμε;

Όλα αυτά τα ξαναθυμήθηκα αναφορικά με την κριτική που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι διέλυσε την μεσαία τάξη και  άκουσα τα λόγια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε ομιλία ότι : Όταν έχεις 3 παιδιά υποστηρίζεις περισσότερο το πιο αδύναμο ,ερμηνεύοντας έτσι την αναγκαία στήριξη στους συμπολίτες μας που διαβιούσαν σε ένδεια. Από επιλογή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Συνέχισε βέβαια λέγοντας ότι:

10.000  Προσλήψεις στην Παιδεία 5.000 στην Ειδική Αγωγή - Αυτοί δεν είναι μεσαία τάξη τι είναι;
Δεν είναι έγνοια για την μεσαία τάξη να φροντίσουμε να έχουμε αξιοπρεπή Νοσοκομεία; 19.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ κάναμε για να στήσουμε στα πόδια του στο ΕΣΥ - Καταργήσαμε το 5ευρω - Ανοίξαμε στους ανασφάλιστους τα Νοσοκομεία..

Επίσης στον τομέα των δικαιωμάτων έγιναν νομοθετήματα που ζητούσε η κοινωνία για να μπορεί να ζει στην κανονικότητα και να νοιώθουν οι πολίτες ισότιμοι με τους άλλους.
O νόμος για την υιοθεσία και την αναδοχή , το σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια.. Ο αντιρατσιστικός νόμος, η  νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
Η πλήρης και στοχευμένη πολιτική ένταξης των  Ρομά ,η πολιτική για την αναπηρία.


Ο Νόμος για την ιθαγένεια, η  ουσιαστική κατάργηση των φυλακών ανηλίκων, ο νέος ποινικός κώδικας και τόσα άλλα.


Όλα αυτά και  πολλά περισσότερα  δείχνουν την έγνοια για τον αδύναμο, τον διαφορετικό-που τον είχαν στο περιθώριο-,αλλά τελικά για μια υγιή και ανθρώπινη κοινωνία μακριά από τους δήθεν, τους υποκριτές και τους σκοταδιστές.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, μπορεί και θέλει πραγματικά να συνεχίσει να στέκεται στο πλάι όλων αυτών των συμπολιτών μας και δεν θα τους αφήσουμε ξανά βορά στα δόντια των Ακροδεξιών και των Φασιστών.

*Η Ευαγγελία Μανιτσούδη έιναι εκπαιδευτικός, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)